Spor kulüplerine malzeme dağıtıldı

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Çukurova’da yaşayan gençlerin yapısına uygun olan hentbolda patlama yaşanacağını söyledi. Hadi, Menderes Spor Salonu toplantı odasında ‘Adana Hentbol Gelişim Projesi’ kapsamında...

Google Haberlere Abone ol
Spor kulüplerine malzeme dağıtıldı

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Çukurova’da yaşayan gençlerin yapısına uygun olan hentbolda patlama yaşanacağını söyledi.

Hadi, Menderes Spor Salonu toplantı odasında ‘Adana Hentbol Gelişim Projesi’ kapsamında kulüplere top, eşofman ve spor ayakkabısı dağıttı. Aday hentbol hakemlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Hadi, kapılarının tüm spor ailesine 24 saat açık olduğunu belirtti. Adana’nın, hentbol federasyonu kurulduğundan bu yana pilot il olduğunu aktaran Hadi, "Çukurova’da yaşayan gençlerin yapısına uygun olan hentbolda patlama yaşanacak. Çukurova Üniversitesi ile işbirliği sonucunda yaşama geçirdiğimiz Hentbol Altyapı Gelişim Projesi’nin meyvelerini almaya başladık. Hakem kursuna katılanların arasında bile projeden insanlar var. Hakemlerin sınavda başarılı olduğu zaman her şey bitmiyor. En iyi öğrenme metodu maç izlemektir. Hakemlerin, küçük büyük maç ayrım etmemesi, ayrıca yabancı dil bilmesi gerekir. Yabancı dil bilen hakeme federasyon rahatça görev verebilir." dedi.

Hentbol Federasyonu İl Temsilcisi Metin Muhacir, Adana’da antrenör ile sporcu sayısının fazla olduğunu vurguladı. Muhacir, "İlimizde hakem sayısı azdı. Açılan kurs sayesinde bu açığı gidereceğiz. Sizler de kendi geçmişimi görüyorum. Federasyonumuzda uluslararası hakem çok az. Sizler yabancı dilinizi geliştirerek buralara ulaşabilirsiniz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar