SP'nin İzmir belediye başkan adayları eğitimden geçti

SP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Ali Özüdoğru ve 30 ilçenin adayları, seçim kampanyası için eğitime girdi.

Google Haberlere Abone ol
SP'nin İzmir belediye başkan adayları eğitimden geçti

SP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Ali Özüdoğru ve 30 ilçenin adayları, seçim kampanyası için eğitime girdi. Adaylar ve teşkilat üyeleri, Hakemler Derneği Konferans Salonu'ndaki toplantıda 10 saat eğitim gördü. Uzman eğitimci Muhittin Yıldırım ile iletişim ve NLP uzmanı Baki Öztürk’ün özel iletişim teknikleri eğitiminden geçirilen adaylara, çalışmaların hangi yöntemlerle yürütüleceğiyle ilgili bilgi verildi.

Adaylara Millî Görüş belediyeciliğinin halkla kurduğu yakın temasa dikkat çekmelerinin tavsiye edildiği eğitimde, bu siyasi hareketin hiçbir yolsuzluğa bulaşmamış olmasına vurgu yapılması istendi. Adaylara şu önerilerde bulunuldu: “3A ve 1P kuralına dikkat edin. Bunlar önce dinleyip anlama, sonra anlatma, sonra anlaşma ve son olarak da paylaşmadır. Birebir iletişim her zaman önemlidir. İletişimde sandviç yöntemi kullanın. Bu yöntem, bir olumsuz söze karşılık iki olumlu söz kullanmaktır. Seçmenle ilişkileri germekten çekinin. Olumsuz bir şey söylendiğinde pozitif bir yaklaşım sergilemezseniz iletişim gerilir. İlk adımı siz atmalısınız, çünkü siz bir davaya talipsiniz. Halkla göz teması kurun. Kişiye doğru yönelin. Gülümseyin. Herkesi kucaklayıcı olun. Seçmen profiline uygun olarak ortak bir dil yakalayın.”

Eğitimde adaylar, mesajlarını verirken seçmeni önce etkilemek gerektiğini, bunun da duruşu ve görüntüsüyle kabul görmesinden sonra olduğunu öğrendi. Ayrıca Kadın Kolları'nın çalışmalarının güçlü bir etkiye sahip olduğu, olumlu ve yumuşak sözlerin insan ruhunu ve bedenini olumlu etkilediği vurgulandı.

Eğitim seminerini değerlendiren İl Başkanı Bayram Sakartepe çalışmaların daha bilinçli ve donanımlı yapılabilmesi amacıyla bu programı düzenlediklerini belirterek, bundan sonra çalışma tempolarının daha da artacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar