SP'li Maslak:'Koordinatör ataması, seçilmiş başkana saygısızlıktır'

Saadet Partisi(SP) Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Maslak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Manavgat'a koordinatör atamasını, halkın iradesine ve seçilen belediye başkanına saygısızlık olduğunu söyledi. SP İlçe Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
SP'li Maslak:'Koordinatör ataması, seçilmiş başkana saygısızlıktır'

Saadet Partisi(SP) Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Maslak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Manavgat'a koordinatör atamasını, halkın iradesine ve seçilen belediye başkanına saygısızlık olduğunu söyledi.

SP İlçe Başkanı Maslak, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Yasası'nda 'koordinatör' diye bir ifade bulunmadığını savundu.

Antalya Büyükşehir'in Manavgat'a koordinatör ataması gerekiyorsa bunun 30 Mart mahalli seçimlerinde halkın oylarıyla seçilen Belediye Başkanı Şükrü Sözen olması gerektiğini belirten Maslak, iktidar partisinin kazanamadığı illerde koordinatörlük sistemini kullanmadığını iddia etti.

Halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanı var iken Manavgat'a koordinatör atanmasını 'seçilmiş' başkana saygısızlık olarak değerlendirdiklerini belirten Maslak, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini kaydetti. Maslak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyükşehir Belediyesi sınırları il mülki sınırı olan ve sınırları içerisindeki ilçe belediyeleri arasında koordinasyonu sağlayan; idarî ve malî özerkliğe sahip olarak kanunlarla verilen görev ve sorumlulukları yerine getiren, yetkileri kullanan; karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan kamu tüzel kişisi. Yasada koordinatör atanarak yetki devrinden yasa bahsetmemektedir. Yasanın lafzından anlaşılan seçilmiş bir ilçe belediye başkanı varken, dışarıdan üçüncü bir kişinin atanması demokrasi ile bağdaşmamaktadır. SP olarak görüşümüz, illaki bir koordinatör olacaksa bunun seçilmiş ilçe belediye başkanı Şükrü Sözen'in olması ve Manavgat'a Antalya Büyükşehir'le birlikte hizmet etmesidir."

Maslak, iktidarın, Antalya'da 30 Mart mahalli seçimlerinde kazanamadığı ilçeleri koordinatör atamasıyla kontrol altına almayı hedeflediğini gözleri önüne sermiş olduğunu ifade etti.

Yurt genelindeki yatırım izleme ve koordinasyon merkezlerinin gayesinin iktidarın kazanamadığı belediyelerin başında bir çekiç olduğunu savunan Maslak, koordinatörlük sisteminin antidemokratik bir uygulama olduğunu, seçimle gelmiş bir belediye başkanına yapılabilecek en büyük saygısızlık olduğunu kaydetti. Maslak, "Sonuç itibari ile ilçe belediye başkanı olmuş başkanlarımız, varken hangi partiden olursa olsun koordinatör atanmasını demokrasiye darbe olarak kabul etmekteyiz. Milletin iradesinin sandığa yansıması olan seçilmiş ilçe belediye başkanlarının aynı zamanda büyükşehir belediyesi koordinatörü olması dileğimizdir. Bu hatadan bir an önce dönülmelidir. İlçelerde hizmetlerin aksamaması için belediyelerin önünün açılması ve yetkilerin ilçe belediyelerine devredilmesi gerektiğini önemle söylüyoruz. 19 ilçenin tamamında yetkiler ilçe belediyesine verilmeli ve bir koordinatör varsa o da çatı olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel olmalıdır." dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat'a koordinatör olarak AK Parti'li Manavgat Belediye Meclisi üyesi Ömer Şahin'i atamıştı.

30 Mart mahalli seçimlerinde ise CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ikinci defa seçilmişti.

CİHAN

Yorumlar