SP'li Maslak:Başbakan Erdoğan, söylemleriyle ülkeyi kutuplaştırıyor

Saadet Partisi(SP) Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Maslak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönül kırıcı söylemlerinin ülkede kutuplaşmaya neden olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
SP'li Maslak:Başbakan Erdoğan, söylemleriyle ülkeyi kutuplaştırıyor

Saadet Partisi(SP) Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Maslak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönül kırıcı söylemlerinin ülkede kutuplaşmaya neden olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası söylemlerinin kışkırtıcı ve ötekileştirmeye yönelik olduğunu belirten Maslak, bu tür sözlerin ülkeyi yönetenlere yakışmadığını kaydetti. 28 Şubat postmodern darbenin 17'nci yıl dönümü ile ilgili basın açıklaması yapan Maslak, 17 yıl önce meşru seçilmiş hükümete yönelik yapılan darbenin halen gerçek anlamda sorgulanamamış olmasının üzüntü verici olduğunu ifade etti.

28 Şubat davasında tutuklu olan sanıkların çoğunun tahliye edildiğini belirten Maslak, postmodern darbenin iş dünyası, finansmanı ve basın ayağının halen gün yüzüne çıkmadığını ve bu süreçte dış güçlerin oyunuyla ülkenin milyar dolarlarının hortumladığını kaydetti. 28 Şubat'ı tezgahlayan dış güçler ve yerli işbirlikçilerin uzun vadeli bir plan yaptığını belirten Maslak, darbe sonrası Fazilet Partisi(FP) bölünerek AKP'nin kısa sürede kurularak ardında iktidara gelmesinin 'üzerinde iyi düşünülmesi gereken siyasi dizayn' olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

İktidarın 12 yıldır hayata geçirdiği eylem ve söylemlerinin 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operayonu sonrası değiştiğini belirten Maslak, Başbakan Erdoğan'ın sabah söylediği sözle, akşam başka bir yerde konuştuğu bir sözün çelişmesinin siyasetin olmazsa olmaz etik kurullarının çiğnenmesi adına üzüntü verici bir durum olduğunu kaydetti. Maslak, sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP hükümeti bugüne kadar hep varlığını mağduriyet edebiyatı üzerine inşaa ederek kurdu. Artık mağdurlu edebiyatı sona erdi. Buda siyasi tarihimizde çok garip durum. Ülkeyi yönetenlerin şikayet etme hakkı yoktur. Sürekli halkı şikayet var. Şimdide çıkmışlar halkı halka şikayet ederek 30 Mart mahalli seçimlerini 'bağımsızlık mücadelesi' seçimidir diyorlar. Dünyada görülmemiş garip bir politika anlayışı. Maalesef ülkeyi yönetenlerin 2 aydır uslubu çok kötü durumda. Erdoğan'ın söylemleri insanları kutuplaştırma, ayrıştırma ve ötekileştirmeye yönelik. Böyle bir siyaset anlayşıyla ülke yönetilmez. Bir ülkenin başbakanı ayrıştırıcı değil, birleştiricidir."

12 Eylül referandumununda kazanılan demokratik hakların, seçim sonrası 'sivil bir anayasa yapacağız' diyen AKP tarafından bir bir yok edildiğini belirten Maslak, HSYK'nın Adalet Bakanlığı'na bağlanmasına karşı olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, yasayayı onaylamasına üzüldüklerini belirten Maslak, sivil anayasa yapmak için seçimde yetki isteyen iktidar partisi AKP'nin referandumda yüzde 58'le evet diyerek kazanılan demokratik haklarını 'işime gelmedi, mefaatime dokundu' diyerek yok etmesinin düşündürücü ve ibretlik bir durum olduğunu kaydetti.

İşbirlikçi partilerin uzun süreli ayakta kalamayacağını belirten Maslak, halka karşı siyaset yapan partilere de halkın 30 Mart'ta en güzel cevabı sandıkta vereceğini sözlerine ekledi.


CİHAN

Yorumlar