SP'li Maslak: Masum insanlara suç isnat etmek anayasal bir suçtur

Saadet Partisi(SP) Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Maslak, hiç bir somut bilgi olmadan insanlara kumpas kurularak suç isnat edilmesinin demokratik hukuk devletiyle bağdaşmadığını söyledi. Maslak, Hizmet'e kumpas planıyla ilgili yaptığı açıklamada,...

Google Haberlere Abone ol
SP'li Maslak: Masum insanlara suç isnat etmek anayasal bir suçtur

Saadet Partisi(SP) Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Maslak, hiç bir somut bilgi olmadan insanlara kumpas kurularak suç isnat edilmesinin demokratik hukuk devletiyle bağdaşmadığını söyledi.

Maslak, Hizmet'e kumpas planıyla ilgili yaptığı açıklamada, talimatların 28 Şubat'la birebir örtüştüğünü ifade etti. Cemaate yönelik 30 ile gönderilen yazının soruşturma değil suç oluşturma talimatı olduğunu belirten Maslak, masum insanlara kumpas kurularak suçlu gibi gösterilmesini ülkenin geleceği adına üzüntü verici bulduklarını kaydetti.

30 ile gönderilen yazının soruşturma talimatının hukuki olmadığını siyasi olduğunu vurgulayan Maslak, öfke, nefret, kin ve 'bize oy vermediniz size gününüzü gösteririm' anlayışıyla ülke yönetilemeyeceğini söyledi.

17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası paralel söylemleriyle cemaate karşı algı oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Maslak, "Masum insanları silahlı örgüt üyesi gösterme girişimi ülkemizin geleceği adına üzüntü verici bir durum. Suç oluşturma talimatı 28 Şubat'ın yeniden hayat bulduğunu gösteriyor. 17 Aralık'tan bugüne kadar suçlu bulamayanlar paralel devlet söylemleriyle suçlu oluşturma çalışıyor. Ülkemiz nereden nereye savruldu. Masum insanlara suç isnat etme ve suç oluşturmada bir anayasal suçtur." dedi. CİHAN

Yorumlar