SP'li kadınların seçim çalışmasını 'ablaların propagandası' diye sundular

Bir haber kanalında 'özel haber' logosuyla yayınlanan ve 'cemaat ablaları evleri ziyaret ediyor, oyların AKP'ye verilmemesi yönünde telkin yapıyor' şeklinde sunulan haberin gerçek olmadığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
SP'li kadınların seçim çalışmasını 'ablaların propagandası' diye sundular

Bir haber kanalında 'özel haber' logosuyla yayınlanan ve 'cemaat ablaları evleri ziyaret ediyor, oyların AKP'ye verilmemesi yönünde telkin yapıyor' şeklinde sunulan haberin gerçek olmadığı ortaya çıktı. Ablalar diye sunulan kişilerin SP'li başkan adayının eşi ve kızı olduğu belirlendi. Görüntülerin ise bir PVC ustası tarafından gizlice çekilerek ilgili televizyon kanalına satıldığı tespit edildi.

Cemaat ablalarının ev ziyareti gibi sunulan olay, birkaç gün önce Antakya Aksaray Mahallesi'nde Zekeriya-Fatma Bilir çiftinin evinde gerçekleşti. O gün evde, PVC ustası Zeynel Abidin K. da vardı. Usta balkonda çalışırken, ailenin tanıdığı Saadet Partili Özal ailesi eve ziyarete geldi. Sadece kadınların bulunduğu evdeki konuşmalar, usta tarafından gizlice kaydedildi. İddiaya göre daha sonra usta, görüntüleri haberin yayınlandığı kanala parayla sattı.

Gizli görüntüleri yayınlanarak mağdur edilen Gülay Özal, "Biz seçim gezisi yapıyorduk, buraya da uğradık. Birkaç partili bayan arkadaşla beraber. Haberde iddia edildiği gibi Sadullah Ergin veya Başbakan'ı herhangi bir kötüleme, karalama ile de hiçbir alakamız yok. Konuşmalarımızın hepsini koymamışlar. Kesmişler, montajlamışlar." dedi.

Kızı Müzeyyen Özal da "Oturduk, muhabbet ettik. Karalama, iftira kesinlikle olmadı. Montaj olanlar çok fazla. Kullanılan cümleler de var ama kesinlikle o sözlerin hepsi bize ait değil." iddiasında bulundu.

Baba Fahri Serdar Özal, şunları kaydetti: "Ben Saadet Partisi Antakya Belediye başkan adayıyım. 2-3 gün önce seçim çalışması içerisinde iken maalesef hoş olmayan bir şekilde gizli olarak görüntüler kaydedilmiş. Evin içinden. Mahrem yerimizden. Habersiz bir şekilde kaydetmişler. Görüntünün üzerine montaj yapılmış. Bugünlerde biliyorsunuz montajdı, dublajdı, kumpastı, bu tip işler dönüyor. İşte şimdi kimin oyun yaptığı, kimin kumpas yaptığı, kimin montaj yaptığı anlaşıldı. Bu işleri kimin iyi bildiğini böylelikle anlamış olduk. Tazminat davası açacağız. Partimiz, şahsım ve ailem olarak. Ailemin bu şekilde kullanılmasına izin vermeyeceğim. Bunları nasıl montajladılar anlayamıyoruz ama Allah'ın izniyle açığa çıkaracağız."

Ev sahibi Fatma Bilir, "Bizim evde konuşuldu, arkadaşlarımız gelmişti, partiden gelmişlerdi. Kötüleme de olmadı. Zaten daha önceden tanıdığım arkadaşlarımdı. Görüntüyü çekenden de haberimiz yok. Kötü bir şey bu. Nasıl böyle evimizin içini çekmişler. Haberimiz yok bizim. Bir sürü bayan vardı içeride." dedi.

Eşi Zekeriya Bilir, tepkisini şöyle aktardı: "Mutfak, banyo kapısını takmaya PVC'ci gelmişti. O arada da evimizin görüntüleri çekilerek, bayanların ses kayıtları alınarak gizli olarak basına yansımış. Bunu biz şiddetle, nefretle kınıyoruz. Hem de çarpıtılmış. Tamamen Saadet Partisi'nin seçim çalışması olduğunu ben biliyorum. Zaten biz de Saadet Partiliyiz. Bu şekilde birilerinin suçlanması, çekilen görüntülerin başka adlar altında basına yansımasını kınıyoruz. Hukuki haklarımızı arayacağız. İnsan haklarına aykırı olduğunu düşünüyorum. Çekenden ve yayınlayanlardan davacı olacağız."

Başbakan Tayyip Erdoğan, Adana'daki mitinginde isim vermeden bu görüntüleri gündeme getirmiş, "Paralel yapı bunları yapıyor." demişti.
CİHAN

Yorumlar