SP'li Bitmez: 28 Şubat da kumpastı, yargılamalar yeniden yapılsın

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Engenekon ve Balyoz’un kumpas olduğunu iddia edenlerin, 28 Şubat’ta Refah Partisi ve Fazilet Partisi’ne aynı kumpasın kurulduğunun kabul etmelerini istedi.

Google Haberlere Abone ol
SP'li Bitmez: 28 Şubat da kumpastı, yargılamalar yeniden yapılsın

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Engenekon ve Balyoz’un kumpas olduğunu iddia edenlerin, 28 Şubat’ta Refah Partisi ve Fazilet Partisi’ne aynı kumpasın kurulduğunun kabul etmelerini istedi. Bitmez, ayrıca merhum eski başbakanlardan Necmettin Erbakan ve partililerin de ‘kayıp trilyon davası’ gibi davalardan yeniden yargılanmasını istedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, yerel seçimler öncesinde büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını tespit çalışması için Erzurum’a geldi. Partisinin il teşkilat binasında basın toplantısı düzenleyen Bitmez, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. SP Genel Başkan Yardımcısı Bitmez, Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının kumpas olduğu ve yeniden yargılamaların yapılması yönündeki girişimleri ise yadırgadığını söyledi. 28 Şubat 1997’de döneminin Refahyol hükümetinin kumpas sonucu devrildiğinin ve Refah Partisi ile sonradan kurulan Fazilet Partisi’nin kapatıldığına dikkat çeken Bitmez, ”Engenekon ve Balyoz’a kumpas diyenler, 28 Şubat postrmodern darbesine ne diyecek. 28 Şubat da bir kumpastı, o dönem ki yargılamalar yeniden yapılmalı. Bingöl’de bir şiir okuduğu için merhum Erbakan Hoca, yargılanıp suçlu ilan edildi. ‘Kayıp trilyon’ davası ile RP kapatıldı. Başbakan ve bakanlar yargılandı. Kumpas aranacaksa burada aranmalı. 28 Şubat dönemi mahkeme kararları yeniden gözden geçirilmeli. Yargıda kasıtlı davrananlar, o dönem ki davalar tahkik edilmeli. O dönem ki RP ve yöneticileri hakkındaki davalar yeniden ele alınmalı.” dedi.

'HÜKÜMET BU GERİLİMİ SONA ERDİRMELİ. TANSİYONU DÜŞÜRMELİ'

Hasan Bitmez, son zamanlarda ülkede yaşanan gerilimin sona ermesini istediklerini de dile getirerek, ”Hükümet bu gerilimi sona erdirmeli. Tansiyonu düşürmeli. Bu konuda Başbakan’a büyük görev düşüyor. Dershanelerin kapatılması, 2004 MGK fişlemeleri, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu gibi gündemler ile 30 Mart’ta gerçekleştirilecek olan mahalli idareler genel seçimi gündemi unutturulmak istenmekte. Hükümetten yana ya da karşı tarafsın algısına karşıyız. Bu, yazı mı, tura mı tavrına karşıyız.“ ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar