SP'li Bekaroğlu noterde bekledi, AK Partili Karal gelmedi

Saadet Partisi (SP) Rize Belediye başkan adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın kendisiyle mal varlığını takas etme önerisi üzerine notere gitti.

Google Haberlere Abone ol
SP'li Bekaroğlu noterde bekledi, AK Partili Karal gelmedi

Saadet Partisi (SP) Rize Belediye başkan adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın kendisiyle mal varlığını takas etme önerisi üzerine notere gitti. Burada yaklaşık 1 saat Karal’ı bekleyen Bekaroğlu, Karal’ın gelmemesi üzerine noterden ayrıldı.

Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu ile Milletvekili Hasan Karal arasındaki mal varlığı tartışması yeni bir boyut kazandı. Hasan Karal, ‘mal varlığını açıklasın’ diyen Bekaroğlu için mallarını kendisiyle takas yapabileceği önerisini sununca, Bekaroğlu Rize 3. Noterliği’ne gitti. Burada yaklaşık 1 saat Milletvekili Hasan Karal’ı bekleyen Bekaroğlu, Karal’ın ya da avukatlarının gelmemesi üzerine noterden ayrıldı.

Mehmet Bekaroğlu, burada yaptığı açıklamada, “Bizim hiç kimsenin mal varlığında gözümüz yok. Kimsenin zenginleşmesine de gözümüz yok. Siyasi etiğin bir gereğinden söz ettim. Siyaset, zenginleşmenin aracı olmaması gerekiyor. Siyasete giren insanlar mal varlıklarını ortaya koyarlar. Sonrasında mal varlıklarında bir artış varsa bunun kaynaklarını gösterirler. Tüyü bitmemiş yetim hakkına el uzatmadıkları ortaya çıkar. Ben 1999 yılında milletvekili adayı olduğumda mal varlığımı açıklamıştım. Şimdi de açıkladım. Hasan Karal’a da mal varlığını açıklaması konusunda davette bulundum.” dedi.

Milletvekili Hasan Karal’ın, bu davete, ‘Bekaroğlu ile malımı takasa hazırım’ cevabı verdiğini hatırlatan Bekaroğlu, “Zaman verdik. Saat verdik. Geldik bekliyoruz. Hasan Karal ya da avukatları gelmedi. Herhangi bir haber de vermediler. Böyle bir takas yapsaydı. Benim malımdan fazla bir malı bana takas yoluyla devretseydi fazlalık kısmı fakire fukaraya dağıtacaktım. Biz sözümüzde durduk. Kendisi sözünde durmadı. Ben bu polemiği burada bırakıyorum. Rize halkı her şeyi gördü.” diye konuştu.

BEKAROĞLU MAL VARLIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Bekaroğlu, 15 yıl önce Rize milletvekilliği ile başladığı siyasi hayattaki mal varlığı ile bugünkü mal varlığını önceki günlerde şöyle açıklamıştı: "O dönemde bir evim, bir otomobilim vardı. Şimdi de aynı. Babadan kalma 29 dönümlük çaylık alanın 16’da 3’ü benimdi, şimdi 16’da 6’sı benim. Onu da kız kardeşimden devraldım. Artvin Camili Köyü’nde bulunan bir arıcılık şirketinde yüzde 8 hissem vardı, şimdi bu oran binde 1.6’ya düştü. Eşimin toplamda 45 gramlık 4 bileziği vardı, şimdi 67 gramlık 6 bileziği var. Başka da bir şeyim yok."
CİHAN

Yorumlar