SP'li Açıkgöz: MGK kararı 28 Şubat'ın devam ettiğini ortaya koymaktadır

28 Şubat'ın 17. yıl dönümü nedeniyle Sincan'da tankların yürütüldüğü meydanda açıklama yapan Saadet Partisi Sincan İlçe Başkanı Nevzat Açıkgöz, son MGK'da alınan kararları hatırlatarak, "Böyle bir zamanda tekrar gündeme gelmesi bu sürecin devam ettiği ma.

Google Haberlere Abone ol
SP'li Açıkgöz: MGK kararı 28 Şubat'ın devam ettiğini ortaya koymaktadır

28 Şubat'ın 17. yıl dönümü nedeniyle Sincan'da tankların yürütüldüğü meydanda açıklama yapan Saadet Partisi Sincan İlçe Başkanı Nevzat Açıkgöz, son MGK'da alınan kararları hatırlatarak, "Böyle bir zamanda tekrar gündeme gelmesi bu sürecin devam ettiği manasını ortaya koymaktadır." dedi.

Saadet Partisi Sincan İlçe Teşkilatı, 28 Şubat'ın yıldönümünde tankların yürütüldüğü Sincan Lale Meydanı'nda ‘28 Şubat ve Erbakan’ konulu basın açıklaması yaptı. Saadet Partisi Sincan İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Şanver, her geçen gün, ben de 28 Şubat mağduruyum diyerek davaya müdahil olmak isteyenlerin sayısı artmakta olduğunu belirterek, "Ortada tutuklu hiç kimsenin kalmamış olması, hala 28 Şubatçı zihniyetin birileri tarafından korunduğunu akıllara getirmektedir." dedir.

Şanver, aradan 17 yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen demokrasiye yapılan bu darbenin hesabının sorulamamış olmasının son derece üzücü ve sürekli milletin egemenliğinden bahseden iktidar için vahim bir durum olduğunu vurguladı. Şanver, ’’Çünkü darbecilere hesap soracağız diyerek açılan davalara bugün dönüp baktığımızda yargılanan hiçbir tutuklunun kalmadığını görüyoruz. Dün Erbakan hocamızın yanında olmayarak onu yalnız bırakanların, hatta onun yanlış yaptığını ve sonuçlarına katlanması gerektiğini söyleyenlerin, bugün dengeler değişti diyerek ben de 28 Şubat mağduruyum demelerine şahit oluyoruz. Her geçen gün, ben de 28 Şubat mağduruyum diyerek davaya müdahil olmak isteyenlerin sayısı artmakta iken, ortada tutuklu hiç kimsenin kalmamış olması, hala 28 Şubatçı zihniyetin birileri tarafından korunduğunu akıllara getiriyor.’’ şeklinde konuştu.

Şanver, 28 Şubat için, irtica, laiklik gibi asparagas nedenler gösterilmek istense de asıl nedenin merhum Erbakan Hocamızın idealleri ve adil düzen esasıyla kurulacak yaşanılabilir bir Türkiye’nin ve yeni bir dünyanın kurulmasının engellenmesi için yapıldığını belirtti.

MGK KARARLARI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Basın açıklamasından sonra Saadet Partisi Sincan İlçe Başkanı Nevzat Açıkgöz basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Milli Güvenlik Kurulu'nun son toplantısında aldığı karar hatırlatılan Açıkgöz, ’’28 Şubat sürecinin halen bitmediğini mevcut 28 Şubat sanıklarının tahliye edildiğini hiç kimsenin kalmadığını görmemiz ve böyle bir zamanda da tekrar gündeme gelmesi bu sürecin devam ettiği manasını ortaya koymaktadır. Aynı zamanda son zamanda yapılan bu yargıdaki emniyet mensupları ile ilgili olan meseleler çeşitli fişleme iddiaları bunlarda tabi kamuoyunu bizleri ciddi manada kaygılandırmaktadır. Bir an önce bu kaostan çıkıp Türkiye normal gündemine dönmelidir. Bunun içinde başta başbakanımız olmak üzere bütün herkesin sağduyulu olup bu krizden bir an önce çıkıp ülkemizin yararına faydası olacak şeylere birlikte imza atmak gerektiğini düşünüyorum. Herkesin burada üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini istiyorum. Alınan MGK kararlarını da gözden geçirmelerini bununla ilgili sadece bir cemaate mahsus değil bütün cemaatlere mahsus ilerleyen zamanlarda farklı zamanlarda bunların gündeme geleceğini düşünerek bir daha gözden geçirilip akıllarını başlarına almaları gerektiği düşüncesindeyim.’’ diye konuştu. CİHAN

Yorumlar