SPD yönetimi, seçimlerin yenilenmesinin maliyetinden korkuyor

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) üyelerinin Büyük Koalisyon’u onaylayıp onaylamadığı bu hafta sonu belli olacak.

Google Haberlere Abone ol
SPD yönetimi, seçimlerin yenilenmesinin maliyetinden korkuyor

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) üyelerinin Büyük Koalisyon’u onaylayıp onaylamadığı bu hafta sonu belli olacak. SPD’nin gençlik kolları Jusos’un bu ortaklığa karşı çıkması sandıktan ‘hayır’ da çıkabileceğini gösteriyor. Oylamaya katılan SPD üyelerinin çoğunluğunun bu ortaklığı onaylamaması durumunda Birlik Partileri (CDU/CSU) Yeşiller’i hükümet ortağı olarak kazanmaya çalışabilir.

İkinci bir ihtimal ise seçimlerin yenilenmesi. Bu durumda ise partilerin yeniden pahalıya mal olacak seçim kampanyası yürütmesi gerekiyor. SPD’nin bir basın sözcüsü Welt’e yaptığı açıklamada parti kasasında açık olmadığını, ancak seçimlerin yenilenmesi durumunda seçim kampanyası için maddi imkanlarının yeterli olmadığını, bu durumda partinin borç almak zorunda kalacağını söyledi.

SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel’in de parti üyelerini Büyük Koalisyon’a ‘evet’ demeleri için ikna etmeye çalışırken aynı tezi dile getirmesi dikkat çekmişti. SPD, 22 Eylül’de yapılan genel seçimlere yönelik seçim kampanyası için 23 milyon Euro’luk bütçeye sahipti. CİHAN

Yorumlar