SPD, Münih belediye yönetimi için CSU'nun kapısını çaldı

Almanya'nın Bavyera eyaletinde geçen ay yapılan yerel seçimlerin ardından Münih belediyesinde yönetimi kurmak için koalisyon görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
SPD, Münih belediye yönetimi için CSU'nun kapısını çaldı

Almanya'nın Bavyera eyaletinde geçen ay yapılan yerel seçimlerin ardından Münih belediyesinde yönetimi kurmak için koalisyon görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Münihli vatandaşların belediye başkanı seçtiği Dieter Reiter (SPD), partisi ve Yeşiller ve Rosa Liste partileri ile mecliste toplam sandalye sayısının yarısını elde edemeyince muhafazakar CSU'nun kapısını çaldı. 80 sandalyenin bulunduğu Münih Meclisi'nde SPD, Yeşiller ve Rosa Liste partilerinin toplam sandalye sayısı 39'da kaldı.

Bu nedenle Reiter'in, mecliste çoğunluğu elde etmek için küçük partilerle görüşmeler yaptığı, ancak uzlaşı sağlayamadığı medyada yer aldı. Bunun üzerine Reiter'in Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) Partisi'nin Meclis Fraksiyon Başkanı Josef Schmid'e görüşme talebinde bulunduğu bir mektubu şahsen götürdüğü bildirildi. SPD içinde CSU ile ortak çalışma konusunda net bir karar olmadığı ifade edilirken, Josef Schmid'in tatilde olduğu için mektuba hemen cevap veremediği öğrenildi. Mecliste azınlık yönetimi kurma hakkı da bulunan SPD'nin alınacak kararlarda sorun yaşamamak için CSU'yu da partner olarak kazanmak istiyor. CİHAN

Yorumlar