SP Van İl Başkanı: AKP'liler bize bıçaklı, sopalı saldırdı

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, AK Parti Van Teşkilatı üyelerinin kendilerine bıçaklı sopalı saldırdığını ve kentin çeşitli yerlerinde astığı bayraklarını indirdiğini ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
SP Van İl Başkanı: AKP'liler bize bıçaklı, sopalı saldırdı

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, AK Parti Van Teşkilatı üyelerinin kendilerine bıçaklı sopalı saldırdığını ve kentin çeşitli yerlerinde astığı bayraklarını indirdiğini ileri sürdü.

    Van'da seçim gününe yaklaştıkça, siyasi partiler arasındaki gerginlik artmaya devam ediyor. Son bir aydır meydana gelen onlarca saldırıdan biri de dün meydana geldi. Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan yaptığı açıklamada, dün gece saat 01.00 sıralarında AKP'li bir grubun sopalı, bıçaklı saldırısına uğradıklarını söyledi.

    Karayolları kavşağında partilerinin bayraklarını astıkları sırada AKP'li bir grubun da sonradan gelerek aynı noktaya bayrak asmaya çalıştığını söyleyen İlhan, olayı şöyle anlattı: "Tabi onlar bayrak astı diye biz asmayı kesmedik. Madem dedik siz buraya asıyorsunuz asın. Fakat dediler, ‘ki siz bu bayrağı indireceksiniz.’ Biz de dedik ki bizim bayrak indirmemiz gibi bir durum söz konusu değil. Bunun üzerine arkadaşlar bize saldırmaya yönelik harekette bulundu. Muhattap olacağımız kimse onla görüşelim dedik. Hepsi ‘başkan benim’ dedi. Bunun üzerine iki tanesiyle konuşmaya çalıştım. Seçim sürecindeyiz. Seçim saygı hoşgörüdür. Sizde bayrak asıyorsunuz bizde asıyoruz. Birbirimize karışmadan bayrak asalım dedim. Bunlar dedi ki yok siz bayraklarınızı sökeceksiniz. Bütün bunların yanında dün gece dedik ki bu tarz olaylar bize yakışan olaylar değil. Bu arkadaşlar konuşmaya çalıştığımızda bize saldırmaya çalıştı. Polisler araya girdi. Bize yakışan burada durmak değil. Gidelim dedik. Tam biz döndük. Araçlara bineceğiz. 3 tane araçla sopalı ve bıçaklı bir ekip geldi. Gelen ekibin elinde yapılmış büyük sopa ve bıçaklar. Üzerimize doğru koşmaya başladılar. Emniyet güçleri araya girdi. Araçlarımıza biniyoruz. Polis memurlarına saldırmaya başladılar. Akabinde bir polis memuru yaralanmış. Birinin dudağı patladı. Biz olay yerinden ayrıldı. Bu sabah fark ettik ki karayollarına astığımız bayraklar söküldü. Bu olaylar neticesinde AK Parti İl Başkanı'nı arayıp bilgi verdi. Bu tarz şeylerin siyaseten bize yakışmadığını söyledim. Kendileri tamam demekle geçiştirdi."

    Daha önce de kentin çeşitli yerine astıkları bayrak ve broşürlerin AK Parti'lilerce indirildiğini ileri süren İlhan, “Gönül isterdi ki kimsenin tırnağına zarar gelmeden sona ersin. Fakat son haftalarda artan gerginlikler hoş olmadı. Bunun onların yapmış olması kabul edilebilir bir durum değildir. Biz de tabi bundan sonraki süreçte gençlerimiz uyardık. Hiçbir şekilde o tür olayların içerisinde olmamaları için. Bayrak değil insan değerlidir. O nedenle bundan sonraki seçim çalışmalarında daha temkinli olmayı kendimize şiar edindik.” dedi. CİHAN

Yorumlar