SP Samsun İl Başkanlığına Hasan Bayram Var yeniden seçildi

Saadet Partisi(SP) Samsun İl Başkanlığı'nın olağan genel kurul toplantısında mevcut başkan Hasan Bayram Var, 157 delegeden 100'nün desteğini alarak yeniden başkan seçildi. Saadet Partisi(SP) Samsun İl Başkanlığı'nın 5. olağan genel kurul...

Google Haberlere Abone ol
SP Samsun İl Başkanlığına Hasan Bayram Var yeniden seçildi

Saadet Partisi(SP) Samsun İl Başkanlığı'nın olağan genel kurul toplantısında mevcut başkan Hasan Bayram

Var, 157 delegeden 100'nün desteğini alarak yeniden başkan seçildi.

Saadet Partisi(SP) Samsun İl Başkanlığı'nın 5. olağan genel kurul toplantısı İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay'ın divan başkanlığında gerçekleşen genel kurul toplantısında SP Samsun İl Başkanı Hasan Bayram Var ve Cengiz Zor'un listeleri divan başkanlığına teslim edildi.

Genel Kurul toplantısının açılış konuşmasını yapan SP Samsun İl Başkanı Hasan Bayram Var, "Adaylığını açıklayan kardeşimizi çok seviyorum. Partili gençlerimize ağabeylik yapan bir kardeşimizdir. Ancak Samsun'un 498 delegesi var. 'Bir sıkıntı olduysa bütün üye kayıtlarına girelim ilçelerimize talimat verelim yeni bir kongre yapalım' dedik. Ancak yeni bir karar almak için genel başkanımızın çağrılması gerektiğini söylediler. Üyelikten ve delegelikten silinme diye bir şey yok. Siyasi Partiler Kanunu'na eklenen bir madde ile tüm delegelerin Yargıtay'da kaydı olması gerekiyor. Yargıtay'ın üye olduklarını bildirme görevi ilçelerindir. İlçe teşkilatları bu görevi 2 yıldır yerine getirmedikleri için biz ilçe seçim kurula bildirdiğimiz delege listeleri ile Yargıtay kayıtları farklılık gösterdi. 222 delegenin Yargıtay'a parti üyeliklerinin bildirilmediği için delegelikleri düşmüştür. Delegeleri bildirmek benim görevim değildir. İlçe başkanlarınındır." dedi.

Daha sonra söz alan SP Samsun İl Başkan adayı Cengiz Zor "Teşkilatlarımıza kan kusturan Yüksek İstişare Kurulu'nun çalıştırılmamasından dolayı teşkilatlarımız bu haldedir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından bazı kaydı silinen delegeler oy kullanamadıkları gerekçesiyle seslerini yükselterek tepki gösterdi. Bazı partililer arasında arbede yaşandı. Tartışmalar sağduyulu partililerin araya girmesi sonucu kavgaya dönüşmeden önlendi. Divan Başkanlığı genel kurul toplantısını bitirerek yönetimi İl Seçim Kurulu üyelerine devretti. 157 delegenin oy kullandığı seçimde 100 delegenin oyunu alan SP Samsun İl Başkanı Hasan Bayram Var güven tazeledi. SP İl Başkan adayı Cengiz Zor ise 54 oy aldı. 3 oy çekimser şeklinde kullanıldı.

SP Samsun İl Başkanlığı'nın yönetim listesi asil üyeleri şu şekilde oluştu: Ahmet Köseoğlu, Ali Kayıkçı, Aydın Hacı Hüseyinoğlu, Aziz Tübü, Bayram Aydoğan, Bekir Çakın, Cemalettin Sami Olkun, Dursun Ağca, Faik Dündar, Hasan Öztürk, Hasan Sandıkçı, İbrahim Şahin, Mehmet Ali Kavaklı, Mehmet Figen, Muhammed Okutan, Mustafa Saban, Mustafa Uluışık, Necati Yusufoğlu, Recep Yüksel, Salih Şen, Sebahattin Gündem, Tevfik Özer, Turgay Ak, Zekeriya Tekiner.

SP İl Disiplin Asil Üyeleri: "Bekir Yıldız, İbrahim Piyade, Mehmet Alarçin, Necdet Akdoğan, Recep Karaman

SP Büyük Kongre Delegeleri: Ahmet Keser, Ahmet Köseoğlu, Ali Okutan, Fatma Bulut, Hasan Öztürk, İbrahim Şahin, Kenan Soysal Mehmet Figen, Mustafa Öcal. CİHAN

Yorumlar