SP Malatya Büyükşehir adayı Erkal: İmarın tarifini bile yapamazlar

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Münir Erkal, belediyecilikte imarın büyük önem arz ettiğini belirterek, "Adaylardan birileri çıksın, imar kelimesinin tarifini bana yapsın adaylıktan çekileceğim ama yapamazlar.

Google Haberlere Abone ol
SP Malatya Büyükşehir adayı Erkal: İmarın tarifini bile yapamazlar

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Münir Erkal, belediyecilikte imarın büyük önem arz ettiğini belirterek, "Adaylardan birileri çıksın, imar kelimesinin tarifini bana yapsın adaylıktan çekileceğim ama yapamazlar." dedi.

SP adayı Ahmet Münir Erkal, Rutikanlılar Derneği'ni ziyaret etti. Dernek üyeleriyle bir araya gelen Erkal, buradaki konuşmasında 30 Mart yerel seçimlerinin Malatya için büyük önem taşıdığını dile getirdi. Erkal, "Hayatımızın her anında karar veriyoruz. Geleceğimizi, aile hayatımızı, çocuklarımızın geleceklerini belirliyoruz. Seçimlerin farkı şudur; seçimlerde kentimizin nereye gideceğini belirliyoruz. Seçimlerde kullandığımız takdir ve tercih hakkı ülkenin nereye gideceğini belirliyor. Çok ciddi bir mesuliyet var. Aile kararı verilirken yönünü, istikametini belirliyorsunuz ama yerel yönetimde belediye başkanı seçerken ise Malatya’nın nereye gideceğini, nereye gitmesi gerektiğini belirliyorsunuz. Genel seçimlerde ise ülkenin nereye gideceğini belirliyorsunuz. Bu mesuliyet şuuruyla ve bu ciddiyetle meselelere yaklaşıldığı zaman bu ülkenin hayırlı ve bereketli bir noktaya gideceğine inanıyorum. Niyetimizi bu samimiyet ve bu ciddiyetle ortaya koyarsak Allah bu samimiyetli, bu ciddiyetli ve bu mükellefiyetleri düşünerek yapılan karara inşallah daha büyük bereketler ve daha büyük imkanlar bahşedecektir. Bizim niyetimiz küçük ama bu niyetteki samimiyet Allah’ın yanında Uhud Dağı kadar büyüyecektir. 'Emaneti ehline veriniz, vermezseniz kıyameti bekleyiniz' emri var. Emanet zayi olursa kıyameti bekleyiniz. Toplumda, devlette, yerel hayatta her türlü kargaşayı, derdi, sıkıntıyı bekleyiniz diyor Peygamber Efendimiz (sas). Hesap vermek şuuruna sahipsek eğer bu hesabın bir gün sorulacağı emanetler. Bu ciddiyet toplumumuzda, oturursa ben bu ülkenin hayırlı bir istikamete gideceğini, inşallah yanlış yerlere sapmayacağını söylüyorum. Ben bu hassasiyeti değerli kardeşlerimizden istiyorum." ifadelerini kullandı.

"İMARIN TARİFİNİ YAPSINLAR, ADAYLIKTAN ÇEKİLİRİM"

Erkal, belediyecilikte imarın büyük önem arz ettiğini belirterek, "Bu meseleyi kardeşlerimizin ciddiyetle düşünerek takdir ve tercih hakkını kullanmalarını istiyorum. Birileri işin kötü noktaya gittiğini görünce milleti uyutmaya başlıyor. Kimse genel seçimleri ile yerel seçimleri karıştırmıyor, bunlar bilerek yapıyorlar. Çünkü yerel siyasette çöktüklerini, bittiklerini bildikleri için bunu yapıyorlar. Sizler hangi yüzle milletin karşısına çıkıyorsunuz? Milletle dalga mı geçiyorsunuz? Belediyeciliğin yüzde 80’i imar demektir. Adaylardan birileri çıksın imar kelimesinin tarifini bana yapsın, adaylıktan çekileceğim ama yapamazlar.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar