SP Malatya adayı Erkal: Malatya'yı yeniden planlayacağız

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Münir Erkal, büyükşehir statüsüne kavuşan şehri sağlam temeller üzerinde yeniden planlayacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
SP Malatya adayı Erkal: Malatya'yı yeniden planlayacağız

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Münir Erkal, büyükşehir statüsüne kavuşan şehri sağlam temeller üzerinde yeniden planlayacaklarını söyledi.

Ahmet Münir Erkal, seçim çalışmamaları kapsamında SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk ile birlikte Hekimhan ilçesini ziyaret etti. Şehrin yeni statüsüyle seçilecek belediye başkanına büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayan Erkal, “Malatya, büyükşehir olmasıyla beraber çok ağır bir mükellefiyetle karşı karşıyadır. Eğer bu planlamada, ilk başta yapılacak asıl çalışma doğru yapılmazsa, Malatya büyük bir şehir değil, büyük bir köy olur. Bu nedenle temellerin sağlam atılması gerekiyor. Malatya 57 kere büyüyecek. 57 kere büyüyecek olan Malatya’yı yönetecek bir iradeyi seçeceksiniz. Malatya büyükşehir olarak planlanacak. Bunu önemsiyoruz. Bu, benim işim. 2040 projeksiyonlarına bağlı olarak projelerimizi yapacağız. Çevre yolunu yaparken, metronun izlerini de koyacaksınız. Eğer metro yerine hızlı raylı sistem yapacaksanız bunun akslarını koyacaksınız. Malatya, gelecekte nasıl bir kent olacaksa, öyle bir planlama yapacaksınız. Ben sağlık kenti olmasını istiyorum.” dedi.

Seçilmeleri halinde, şehri yeniden planlayarak dizayn edeceklerinin altını çizen Erkal, şunları söyledi: “Malatya, yeni baştan planlanacak. Her şey sıfırdan olacak. Tarihi bir dönemece giren Malatya’nın temellerinin sağlam atılması için sizlerin vekaletini istiyoruz. Biz Malatya’yı halkımızla birlikte yöneten bir imaj oluşturacağız. Halkımızın talep ve isteklerine kulak vereceğiz. Bir işi yaparken hemşehrilerimizle istişare yapacağız. Hizmet odaklı bir yönetim anlayışı olacak.” diye konuştu.

Erkal, Malatya’nın geleceğini değiştirecek projeleri hayata geçireceklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Yeni Malatya merkezlerinin oluşması gerekiyor. Biri doğu diğeri ise batıda olmak üzere iki tane yeni Malatya merkezi planlayacağız. Meydanıyla, yoluyla, iş merkeziyle planlayacağız. Karakaya Barajı’nın mastır planı yeni baştan yapılacak. Orada yeni bir şehir daha kurulacak. Beydağı’nı kış ve yayla turizmine çok ciddi şekilde planlayarak, açacağız. Malatya’nın özel yerleri, özel değerlendirmelere tabi tutulacak. Malatya’nın bütün potansiyellerini en iyi şekilde değerlendireceğiz." şeklinde konuştu.

SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk ise “Özel İdare’nin elinde bulunan ve her dediği yapılan bir siyasi parti, eğer 10 kilometre uzaklıktaki bir köyün sorununu çözemediyse; büyükşehir olan Malatya’da 100 kilometre uzaklıktaki bir mahallenin ya da ilçenin sorununu nasıl çözecek? Bu işi bilen, liyakat ve ehliyet sahibi bir insan belediye başkanı olmazsa, Malatyamız büyükşehir yerine trafiği sıkışmış, yolları daralmış, keşmekeş bir halde olmuş bir belediye olur ki bu da büyük bir köy demektir. Temelleri yeni atılacak olan Malatyamızda liyakat ve ehliyet sahibi belediye başkanlarının iş başında olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar