SP Kağıthane adayı Keskin: Başbakan, toplumu ayrıştırıcı şekilde konuşmamalı

Saadet Partisi Kağıthane Belediye Başkan adayı Zeynel Keskin, Başbakan’la birlikte 27 yıl çalıştığını belirterek son dönemlerdeki toplumu ayrıştırıcı ve ötekileştirici söylemleri yadırgadığını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
SP Kağıthane adayı Keskin: Başbakan, toplumu ayrıştırıcı şekilde konuşmamalı

Saadet Partisi Kağıthane Belediye Başkan adayı Zeynel Keskin, Başbakan’la birlikte 27 yıl çalıştığını belirterek son dönemlerdeki toplumu ayrıştırıcı ve ötekileştirici söylemleri yadırgadığını ifade etti. Keskin, “Bir ülkeyi yöneten Başbakan’ın bu tür söylemleri yapmaması lazım. Bunlar toplumu geren, ötekileştiren, huzursuzluğa vesile olan konuşmalar. Üslup bu olmamalı. Rahmetli Erbakan hocadan hiç bu tarz bir konuşma duydunuz mu?” dedi.

Zeynel Keskin, seçim çalışmalarına esnaf ziyaretleriyle devam ediyor. Kağıthane için planladığı projelerini anlatan Keskin, “Kentsel dönüşümde pilot bölge oluşturarak Kağıthane’yi yeniden dizayn edeceğiz. Afet riski olan binaların zaten kanunen yıkılması gerekiyor. Her mahalleye ücretsiz otopark yapıp trafikle ilgili sıkıntıları çözmek istiyoruz. Trafik sorunuyla ve meydan düzenlemeleriyle ilgili dalma çıkma yapacağız. Konuyla ilgili üniversitede yaptığımız çalışmalar var. 50 yıldır Kağıthane’de oturuyorum ve sorunlarını biliyorum. Trafik, oturum, kentsel dönüşüm ve özellikle Başbakanlık Arşiv Binası’nın tam karşısında sosyal tesislere bir teleferik projemiz var.
30-35 kişilik yapacağız. Piyerloti’de nostaljik olan teleferiğin burada daha büyüğünü yapacağız. İki tepe de yüksek olduğu için çok büyük bir maliyete de gerek yok. Kötü alışkanlığı olan gençlerimizle ilgili projelerimiz var.” diye konuştu.

Kağıthane’de her şeyden önce dürüst adaletli ve şeffaf bir yöneticiye ihtiyaç olduğunu ifade eden Keskin, şöyle devam etti: “1991’de Kağıthane’yi aldığımızda ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ diye bir tabela asmıştık. Şu anda belediyelerde en büyük problem bu. Partizanlık yapmadan adam kayırmayacak, dürüst yöneticiye ihtiyaç var. En önemlisi de emaneti en iyi şekilde muhafaza edecek. Kağıthane, milli görüşün ilk olarak hayata geçirdiği bir ilçe. Hizmetlere buradan başladık İstanbul ve Türkiye geneline buradan yayıldı.”

Kağıthane’de dere koruma bantlarının ihlal edilerek bina yapımına izin verildiğini iddia eden Keskin, “Küçük esnafın belini kıran Alış Veriş Merkezleri (AVM) var. Millet kirasını elektriğini suyunu ödeyemiyor. Büyük firmalar geliyor, dere koruma bantlarının içine müsaade ediliyor. Sayın Başbakan diyor ki dere yataklarına bina yapılmayacak. Ama Kağıthane Belediye Başkanı neyin karşılığında bunlara müsaade ediyor? Bunların hepsini belgeledim. Belediyenin performans kitapçığını inceliyoruz. 2011’de 17 trilyon 446 milyar çöp ve moloz toplama, 2012’de 24 trilyon, 2013’te 28 trilyon 800 milyar. Böyle bir israf olmaz. Bu doğru değil. Biz bunlara müsaade etmeyiz.” şeklinde konuştu.

Belediyeye ait kamu araçlarının yakınlara ve akrabalara tahsis edildiğine dikkat çeken Keskin, “Harcamalar bakınca, 2011 ile 2013 arasında yüzde 300 fark var. Misafir ağırlama, istişare toplantı giderleri yıllık 194 milyardan 496 milyara çıkmış. Seçim öncesi yandaşlar çağrılıyor yediriliyor içiriliyor gönderiliyor. Rüşvet alan da veren de melundur demişlerdi bize. Söyledikleriyle yaptıkları çok farklı. 2009’dan bu yana, yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırmadan bin 522 belediyeye daha açılmış. Bunlardan 600’ü AK Partili, 454 de Cumhuriyet Halk Partili belediye. Ne oldu hani ne fark var. Yani bu kul hakkı değil mi? Hem hak, hukuk, adaletten bahsedeceksin hem de yaptığın işe bak. Bu kamu görevi bunun hesabı yok mu? Bu hesap sorulacak. Allah’ın adaletinde şaşma olmaz. Emanete ihanet etmemek lazım.” ifadelerini kullandı.

RAHMETLİ ERBAKAN’IN AĞZINDAN KÖTÜ BİR SÖZ DUYDUNUZ MU?

Başbakan’la birlikte 27 yıl çalıştığını belirten Keskin, son dönemlerdeki toplumu ayrıştırıcı ve ötekileştirici söylemleri yadırgadığını söyledi. Keskin, konuşmasına şöyle devam etti: “Bir ülkeyi yöneten Başbakan’ın bu tür söylemleri yapmaması lazım. Bunlar toplumu geren, ötekileştiren, huzursuzluğa vesile olan konuşmalar. Üslup bu olmamalı. Rahmetli Erbakan hocadan hiç bu tarz bir konuşma duydunuz mu? Ağzından kötü bir ifade çıktığını gördünüz mü? Her türlü baskıya diktaya rağmen hoca hiçbir zaman böyle üslup bozmadı. Bu konuşmaların ülkeye hiçbir getirisi yok. Ülkeye milyarlarca dolar zararı var. Devleti yöneten insanların konuşmalarına çok dikkat etmeleri lazım. Özellikle bu cemaat kavgası. Biz bütün cemaatlere, bu topluma yön veren ilim irfan yuvası olan, hangi cemaat olursa olsun onlara sonuna kadar saygı duyarız. Çünkü toplumun ahlakı ve maneviyatı bozulmuş, o insanlara ihtiyacımız var. Bu kurumlara en fazla ihtiyacımızın olduğu dönemde bu tarz konuşmaları tasvip etmiyoruz.”

Maslak Atatürk Sanayi Sitesi’nde esnafları ziyaret eden Keskin, projelerini anlattı.
CİHAN

Yorumlar