SP İzmir adayı Özüdoğru: Şehir içinde yeşil değil, yeşil içinde şehir

SP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Ali Özüdoğru, şehrin ağaçlandırma yapılmayan alanlarında incelemelerde bulunarak, yeşillendirme çalışmalarıyla ilgili hazırladıkları projeleri anlattı.

Google Haberlere Abone ol
SP İzmir adayı Özüdoğru: Şehir içinde yeşil değil, yeşil içinde şehir

SP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Ali Özüdoğru, şehrin ağaçlandırma yapılmayan alanlarında incelemelerde bulunarak, yeşillendirme çalışmalarıyla ilgili hazırladıkları projeleri anlattı. Bayraklı ilçesi Cengizhan Mahallesindeki çorak bölgede açıklama yapan Özüdoğru, İzmir’in kişi başına düşen 2,8 metrekare yeşil alan miktarıyla dünya standartlarının çok gerisinde kaldığını vurguladı.

Kadifekale’den bakıldığında yeşil alan olarak sadece Kültürpark ve bazı mezarlıkların görüldüğünü kaydeden Özüdoğru, “SP olarak şehir içinde yeşil alan değil, yeşil alan içinde şehir kurmak için bütün çabalarımızı ortaya koyacağız. Böylelikle soluduğumuz havanın kalitesini de arttıracağız. Ayrıca küme küme yeşil alanlar değil, yeşil alan zinciri kurarak yeşilin bütünleşmesi için düzenlemeler yapacağız. Örneğin okullarımızda, sosyal tesislerimizde, müsait olan cadde ve bulvarlarda yeşil alanların kalitesini ve uyum halindeki güzelliğini sağlayacağız. Günübirlik çiçekler ekip de bir yağmurda milyarlarca liranın sokağa atılmasına engel olacağız.” şeklinde konuştu. Kadifekale, Yeşildere, Bayraklı, Çiğli, Buca bölgelerinde ve imkân olan her yerde ağaçlandırma çalışmalarını bir an önce hayata geçireceklerini belirten SP adayı, böylece yeşilin içinde huzurlu bir hayat yaşama özlemini tatmin edeceklerini söyledi. Bakımlı bahçeleri, balkonları ve sokakları ödüllendirerek büyük bir teşvik sağlamayı düşündüklerini belirten Özüdoğru, “İzmir, mavisini ve yeşilini yeniden kazanan bir şehir olacak. Allah İzmir’e deniz vermiş, doğa vermiş, her şey vermiş. Bunu güzelliğe döndürmek, halkın istifadesine sunmak belediyelerin temel görevlerinden biridir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar