SP İzmir adayı Özüdoğru: Raylı sistemleri ön plana çıkaracağız

SP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Ali Özüdoğru, otobüse, vapura ve metroya bindi, İzmirlilere ulaşım projelerini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
SP İzmir adayı Özüdoğru: Raylı sistemleri ön plana çıkaracağız

SP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Ali Özüdoğru, otobüse, vapura ve metroya bindi, İzmirlilere ulaşım projelerini anlattı. Son dönemde içinden çıkılmaz bir hal alan şehiriçi trafiği için öncelikle büyük tepki toplayan yol daraltma çalışmalarına son verileceğini açıklayan Özüdoğru, ulaşım planlamasında raylı sistemleri ön plana çıkaracaklarını belirtti.

Raylı sistem, deniz ve otobüs ulaşımının birbiriyle bütünleşmiş şekilde düzenleneceğini söyleyen Özüdoğru, “Toplu ulaşım sistemlerinin konforu, sefer sayıları ve zamanında hizmet güvenilirliği gibi unsurları geliştirilecektir. Otobüslerde ortalama yaşın 10’un altına düşmesi sağlanacaktır. Körfez, bugüne kadar kentiçi ulaşımda yeterince kullanılmamıştır. Yaz mevsiminde daha sık olmak şartıyla Urla, Mordoğan, Foça ve diğer sahili olan ilçelere vapur seferleri konulacaktır. Ayrıca şehir merkezinde diğer semtlere yeni iskeleler açılarak, yeni deniz ulaşımı bağlantıları yapılacaktır.” dedi. Gelişmiş ülkelerin demiryolu ve denizyolu ulaşımını geliştirip karayolu ulaşımının payını düşürmeye çalıştığını vurgulayan SP adayı Özüdoğru, “Yönetimde dümeni biz devraldığımızda, deniz ulaşımı etkin ve verimli olarak kullanılacak, bisiklet yolları, tramvay hatları gibi kent merkezindeki ulaşımı rahatlatacak çözümler desteklenecektir.” şeklinde konuştu. Ulaşım konusunda atılacak her adımda İzmir’in 50 yıl sonrasını hesaplayacaklarına işaret eden Özüdoğru, “Yeni ve hızlı denizyolu taşıma araçları hizmete sokulacak. Milli ve dini bayramlarda ulaşım, tüm halka ücretsiz olacak. Öğrencilerimiz, öğrenim süresince belediye ulaşım araçlarından sembolik bir bedelle faydalanacaklar.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar