SP İzmir adayı Özüdoğru: Esnaf ve sanayiciye destek birimi kuracağız

SP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Ali Özüdoğru, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu'yu makamında ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
SP İzmir adayı Özüdoğru: Esnaf ve sanayiciye destek birimi kuracağız

SP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Ali Özüdoğru, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu'yu makamında ziyaret etti. SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç ve Konak Belediye başkan adayı Mustafa Erduran’ın da katıldığı ziyarette Mutlu’dan esnafın problemleri hakkında bilgi alan Özüdoğru, esnaf ve sanayi kesimine yönelik projelerini anlattı.

Belediye başkanlığı döneminde esnafın taleplerine cevap verecek projeleri hayata geçireceklerini vaadeden SP adayı Özüdoğru, esnaf ve sanatkârın toplumun omurgasını meydana getirdiğine işaret etti. Esnafın üretim ve rekabet açısından korunacağını, belediyeyle ilgili vergilerde indirim yapılacağını söyledi. Esnafla belediyenin iç içe olacağını belirterek, “Belediye Esnaf ve Sanayiciyi Destek Birimi (BESDEB) kurulacaktır. Bu birim, belediye bünyesinde esnaf ve sanayicimize yardımcı olacaktır. Esnaf odalarıyla her zaman işbirliği yapacak ve esnafın sorunlarının çözümünde belediye bütün imkânlarıyla yardımcı olacaktır.” dedi. Yerel ürünlerin imalatının teşvik edileceğini de kaydeden Mehmet Ali Özüdoğru, fuarlarla bunların tanıtıı ve satış imkânının da sağlanacağını bildirdi: “Şehri dünya ticareti açısından cazibe merkezi haline getirecek projelere sahip çıkacağız ve destekleyeceğiz. Belediyemiz, girişimcilerin dışa açılmasında aktif rol oynayacak, kardeş şehir anlaşmalarıyla İzmir’de üretilen ürünlerin yurtdışında tanıtılması ve pazarlanmasında öncü bir rol üstlenecektir. Kentte var olan meslek odalarının yanısıra toplumun örgütlü tüm kesimlerinin bu sürecin parçası olması için düzenlemeler yapacağız.” Esnaflarla ilgili haksız düzenlemelerin belediyeyle ilgili kısımlarının kaldırılmasında da destek sözü veren Özüdoğru, yatırıma bütçeden daha fazla pay ayrılacağının altını çizdi.

Genel Başkan Yardımcısı Kılıç da Özüdoğru’ya kefil olduklarını ve seçildiği takdirde İzmirlinin yüzünü kara çıkarmayacağını söyledi. İESOB Başkanı Mutlu ise ziyaretten dolayı teşekkür etti. Birlik olarak hazırladıkları yerel yönetimler kitabını Özüdoğru’ya takdim etti. Özüdoğru da Kemalpaşa’da belediye başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri anlatan kitabı Mutlu’ya hediye etti. CİHAN

Yorumlar