SP: İsrail büyükelçisi sınır dışı edilsin

SP İzmir İl Başkanlığı öncülüğünde bir grup partili, İsrail’in Gazze’ye saldırıları ve katliamlarına karşı protesto gösterisi düzenledi. Basmane Meydanı'ndaki gösteride konuşan SP İl Başkanı Bayram Sakartepe, hükümetin derhal...

Google Haberlere Abone ol
SP: İsrail büyükelçisi sınır dışı edilsin

SP İzmir İl Başkanlığı öncülüğünde bir grup partili, İsrail’in Gazze’ye saldırıları ve katliamlarına karşı protesto gösterisi düzenledi. Basmane Meydanı'ndaki gösteride konuşan SP İl Başkanı Bayram Sakartepe, hükümetin derhal İsrail büyükelçisini sınırdışı etmesini ve ikili ilişkilerin her alanda durdurulmasını istedi.

DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE GAZZE YOK EDİLİYOR

Tekbirler ve "Kahrolsun İsrail" sloganları altında sözlerine başlayan Sakartepe, 2Müslümanların dinmeyen acısı, kanayan yarası, yanan bağrı Filistin için, Gazze için buradayız. Çok acı ki yine katliamları, yine tarifsiz zulümleri, yine cinayetleri lanetlemek için biraraya geldik. Bombalarla yaşamaya alışmış olan Müslümanlara yönelik katliamlara, her gün bir yenisi daha ekleniyor. Siyonist İsrail yine kudurdu. Her fırsatta ümmetin suskunluğundan faydalanarak Gazze’ye saldırmaya devam ediyor. Müslüman kanı içiyor. Bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi öldürüyor. Dünyanın gözü önünde Gazze yok ediliyor. İsrail, canlar almaya devam ediyor. Küçücük bedenleri, oyun oynarken bombalarla parçalamaya devam ediyor." dedi.

RAMAZAN AYINDA GAZZE'YE ÖLÜM YAĞIYOR

Filistin halkının, sistematik olarak yürütülen işkence ve katliamlarla inim inim inletildiğini belirten Sakartepe, “Mübarek ramazan ayında yaşananlar, tüm dünyanın gözleri önüne bir kez daha cereyan etmektedir. Ramazanda Gazze’ye ölüm yağıyor. Müslümanlar ise siyonist İsrail’in Gazze’de havadan ve karadan terör estirmesini, kundaktaki bebekleri bile katledişini sessiz ve aciz bir şekilde izliyor. Bugüne kadar Birleşmiş Milletler'den, NATO’dan ve diğer batılı oluşumlardan Müslümanlara ne hayır ne fayda gelmiştir, ne de bundan sonra gelecektir. Kanayan bu yaraya, 1,5 milyarlık İslam âleminin duyarsız kalması düşünülemez. Bu anlamda başta Türkiye olmak üzere tüm Müslüman ülkelere ve halklara büyük görevler düşmektedir.” diye konuştu.

İSLAM BİRLİĞİYLE BUNLARI DURDURAN BİR GÜÇ OLUŞTURABİLİRİZ

Müslümanların kendi problemlerini kendileri çözebileceği bir platform oluşturmadan, bu zulümlerin ortadan kalkmasının mümkün olmadığını aktaran Sakartepe, “Müslümanların yaşanan insanlık dramlarını başka zalimlerin çözebileceğini umması, zulmü arttırmaktan başka bir işe yaramaz. Müslüman devletlerin yapması gereken tek şey birlik olmaktır. Birlikten yoksun olduğu için etkin olamayan Müslüman ülkelerin, yaşananlarda sorumluluğu vardır. Zulme ve zalime karşı duruşumuzu ancak birlik olarak netleştirebilir, ancak İslam birliğiyle bunları durduran bir güç oluşturabiliriz. Bu bizim için hem vicdani hem insani hem de tarihi bir sorumluluktur.” dedi.

'TELEFON DİPLOMASİLERİYLE BU VAHŞET GEÇİŞTİRİLEMEZ'

Yaşanan vahşetin kınamayla çözümlenemeyeceğini vurgulayan Bayram Sakartepe, “Serçesi ölen bir çocuğa başsağlığına giden bir Peygamber'in, çocuklar ölürken sessiz kalan ümmeti olamaz. Telefon diplomasileriyle, sözlü kınamalarla bu vahşet geçiştirilemez, bu ateş söndürülemez. Venezuela İsrail büyükelçisini sınırdışı ederken, Şili İsrail'le ilişkilerini askıya aldığını açıklarken AK Parti hükümeti neden bu kadarını bile yapmaz? İktidar, İsrail büyükelçisini derhal sınırdışı etmelidir. Filistin topraklarının tamamı işgalden kurtuluncaya kadar Türkiye’nin İsrail’le kurduğu tüm askerî, diplomatik ve ekonomik ilişkiler askıya alınmalıdır. Onlar evsiz kaldı, onlar ekmeksiz kaldı, onlar evlatsız kaldı, biz nasıl sessiz kalabiliriz? Onlar oruçlarını su içerek değil, şehadet şerbeti içerek açarken biz nasıl seyirci olabiliriz? Herkes bilsin ki o kardeşlerimiz orada kan kustukça ümmetin haysiyeti ayaklar altındadır.” şeklinde konuştu.

BARIŞ GÜCÜ OLUŞTURULSUN

Filistin ile İsrail sınırları arasında barış gücü oluşturulmasını isteyen Sakartepe, “Bu vahşeti durdurmanın tek yolu, İsrail’e yönelik acil bir müdahaledir. İsrail ancak güçten anlar. SP olarak, Türkiye’nin öncülüğünde İslam ülkeleri askerlerinin yer aldığı bir barış gücü oluşturulmasını ve bu barış gücünün Filistin’e konuşlandırılmasını istiyoruz. Bizler bugün Filistinli kardeşlerimizin sesine ses vermek için buradayız. Durduğumuz yeri göstermek için buradayız. Dilimizle ve kalbimizle oradaki mazlumların yanında olduğumuz için buradayız. Sessiz kalmanın ortak olmak olduğunu bildiğimiz için buradayız. Yanan yüreğimizle, yanan canımızla haykırıyoruz. Katil siyonistlerin planlarını başlarına yık Allahım. Zulümlerini, katliamlarını yanlarına bırakma Allahım. Mazlum kardeşlerimize dayanma gücü ve zaferler ihsan et Allahım. Onları dünya Müslümanları yalnız bıraktı, kimsesizler. Sen onların kimsesi ol, yanlarında ol Allahım.” diyerek sözlerini bitirdi. CİHAN

Yorumlar