SP: İnsanların birbirini sevdiği medeniyet şehirleri kuracağız

Saadet Partisi (SP) Kayseri Melikgazi Belediye başkan adayı Nuh Tosun ve Kocasinan Belediye başkan adayı Erhan Arıcı seçim çalışmalarını Organize Sanayi Bölgesi’nde sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol
SP: İnsanların birbirini sevdiği medeniyet şehirleri kuracağız

Saadet Partisi (SP) Kayseri Melikgazi Belediye başkan adayı Nuh Tosun ve Kocasinan Belediye başkan adayı Erhan Arıcı seçim çalışmalarını Organize Sanayi Bölgesi’nde sürdürdü. Nuh Tosun, insanların birbirini sevdiği medeniyet şehirleri kuracaklarını söyledi.

Melikgazi Belediye başkan adayı Nuh Tosun, “Belediyelerimizde imar anlamında yaşanabilir ortamlar bakımından insanların birbirini sevdiği ve bağrına bastığı medeniyet şehirlerini kuracağız. Gelin şehri hep birlikte kuralım. Burada yemek yediğimiz ticari müessese de çalışırken diyoruz ki bir çalıştığımız zamanlarda her zaman Ahi Evran anlayışını yaşayan ve yaşatan bir prensibi temel kılacağız.” dedi. Nuh Tosun, sözlerine şöyle devam etti: “Ahi Evran ne diyor prensipleriyle ilgili insanın 4 yeri açık 3 yeri kapalı olacak diyor. Neşesi açık olacak; birbirimizi sevme ve kardeşlik duygumuz açık olması lazım. Ardından elimiz açık olacak. Soframız açık olacak ve insanların sorunlarını çözme noktasında kapımız açık olacak. Bakın biz bu Ahilik prensibini hayatımıza tahkim edemediğimiz sürece toplumumuzda cinnet olayları yaşanır. Geçen gün yaşanan hadise gibi Kayseri’de iki büyük cinayet hadisesi yaşandı. Hele hele ikincisi var ki kendisi hanımı ve çocuklarını intihar ettirmek suretiyle bu elim hadiseyi konuşmak bile istemiyoruz. Toplumda Ahilik prensibinin uygulamamasının sonucu olarak bunu görüyoruz. Evet 3 yeri de kapalı olacak. Nedir bu; insanın gözü kapalı olacak, neye karşı harama karşı. İnsanın dili kapalı olacak, neye karşı, yalan ve dedikoduya karşı. İnsanın şalvarı kapalı olacak, neye karşı, bütün haramlara karşı. O nedenle biz ticaretimizde, siyasetimizde, toplumsal ilişkilerimizde temel prensiplere oturtmadığımız sürece maalesef azim irade ve kararlılığı ortaya koyamayız.” diye konuştu.

Kocasinan Belediye başkan adayı Erhan Arıcı ise “Bu seçimde Saadet Partisi Kocasinan Belediye başkan adayıyım. Biz de Nuh Bey'le birlikte ortaya çıktık. Çıkarken hep şunu söyledik, hala şunu söylemeye devam ediyoruz. Biz belediye başkanı adayı olurken biz o makamlara çıkalım, o makamların forsunu kullanalım, birilerinin üzerinde baskı kurarak onları yönetme ihtirasına kapılmadık. Biz diyoruz ki bu belediyeler, bu makamlar bu milletindir. Burada bulunanların tek vazifesi halka hizmet etmektir. Dolayısıyla bizler de o makama gelirken bütün gayemiz. Biz de o bölge insanlarıyla bir araya gelip o bölge insanlarının sorunlarını çözmek, dertleriyle dertlenmek, sevinçleriyle de sevinmek olacaktır. Bu nedenle 30 Mart'taki seçimlerde desteğinizi bekliyoruz inşallah.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar