SP İl Başkanı Çalık, 2013'ü değerlendirdi

Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, 2013 yılını değerlendirdi. Çalık, 2013’ü dış politika, ekonomi ve insan hakları ihlalleri açısından kötü geçtiğini savundu.

Google Haberlere Abone ol
SP İl Başkanı Çalık, 2013'ü değerlendirdi

Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, 2013 yılını değerlendirdi. Çalık, 2013’ü dış politika, ekonomi ve insan hakları ihlalleri açısından kötü geçtiğini savundu. İslam ülkelerinde yaşanan katliam ve trajedilerin, İslam ülkeleri üzerinde oynanan karanlık oyunların bir sonucu olduğunu vurgulayan Çalık, AKP'nin 2013 yılındaki dış politika icraatlarını da facia olarak nitelendirdi.

Çalık, "AKP iktidarı, mazlum İslam ülkelerine öncülük yapması gerekirken, ABD ve AB endeksli politikaların sözcülüğünü üstlenmiştir. AKP iktidarı bu tavrıyla Geçmiş Yıllarda olduğu gibi 2013 yılında da bütün beklentilerin boşa çıkmasına neden olmuş ve milletimizi bir kez daha hayal kırıklığına uğratmıştır" eleştirisinde bulundu.
Açıklamada ekonomik tabloyu da değerlendiren Faik ÇalıkK, AKP iktidarının daha önceki yıllarda olduğu gibi 2013 yılında da kazanan milletimiz değil, rantiyeciler olmuştur. Hükümet'in 2014 bütçesi bunun en somut örneğidir. Yine Kazanan üretici değil Faiz Lobisidir. AKP iktidarının 2013 yılı için asgari ücretliye reva gördüğü artış günlük bir simit parasıdır. Aynı AKP iktidarının hazırladığı 2014 bütçesinde faize ayrılan para ise tam 52 milyon TL'dir. Eğer faize ödenen para millete ödenmiş olsa tek bir vatandaşımız aç ve açıkta kalmaz," dedi.
CİHAN

Yorumlar