SP İl Başkanı Arıkan: 28 Şubat’ta alaşağı edilen partiler yerine AKP kuruldu

Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, 28 Şubat’ın en mağdur partisinin Saadet Partisi olduğunu ifade ederek, “54.

Google Haberlere Abone ol
SP İl Başkanı Arıkan: 28 Şubat’ta alaşağı edilen partiler yerine AKP kuruldu

Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, 28 Şubat’ın en mağdur partisinin Saadet Partisi olduğunu ifade ederek, “54. Refah Yol hükümeti bu süreç neticesinde yıkılmıştı. Daha sonra bugünkü olaylarla o günü kıyasladığımızda, bütün siyasi partiler, tabir yerindeyse alaşağı edilmiş, yerine yeni bir parti kurulmuştur. Bu partinin adı da Adalet ve Kalkınma Partisi.” dedi.

28 Şubat olayı ile ilgili olarak açıklama yapan SP İl Başkanı Mahmut Arıkan, 28 Şubat post modern darbenin bir yıl dönümünün daha geride kaldığını dile getirerek, şunları söyledi: “Ülkemiz, maalesef Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı günlerini bu günlerde yaşamaktadır. O gün haksız bir şekilde indirilen bir Refah Yol hükümeti vardı. Ülkede her şey çok iyi giderken, dışarıdan bir el post modern darbesini gerçekleştirip Erbakan hocamızın başkanlığındaki 54. Refah Yol hükümeti bu süreç neticesinde yıkılmıştı. Daha sonra bugünkü olaylarla o günü kıyasladığımızda, bütün siyasi partiler tabir yerindeyse alaşağı edilmiş, yerine yeni bir parti kurulmuştur. Bu partinin adı da Adalet ve Kalkınma Partisi. Bugün iktidar partisindeki arkadaşların da söylediği bir gerçek var. O da şu; ‘Biz Amerika’nın desteğiyle siyasi partimizi kurduk ve o doğrultuda iktidar olduk’ cümlesini iktidar partisindeki arkadaşlardan da duymaktayız. Bugün son 11-12 yıllık sürece baktığımızda batı, Avrupa ve AB ile çok yakın diyalog içerisinde olan hükümet ve bir takım gruplar derin güç odaklarıyla bir çelişki içerisindeler. Bu çelişki neticesinde de ülkenin içerisine bir fitne tohumu ekilmekte. Bu fitne tohumunun neticesinde ülkemizde bir huzursuzluk hakim. Bugün büyük resme baktığımızda oyun aynı oyun, taraf aynı taraf, arkasındaki güç de aynı güç. Bugün insanlara ısrarla bir dayatma yapılıyor. Biz bunun kesinlikle karşısındayız. Biz bu kavgada hiçbir tarafla beraber olma hakkını kendimizde görmüyoruz. Bizim mücadelemiz, bu kavgayı çıkaran arkadaki güçleri mücadele etmek noktasında olacaktır.”

30 Mart yerel seçimlerine çok kısa bir zamanın kaldığını hatırlatan Arıkan, şunları ifade etti: "İnşallah halkımız bu seçimlerde doğru ile yanlışı, faydalı ile zararlı arasındaki tercihini doğru bir yönde yapıp Saadet Partisi'ni en güzel yerlere getireceği kanaatindeyiz. Bu seçimlerde alacağımız netice ile 1 yıl sonra yapılacak genel seçimlerde de Saadet Partisi'ni Meclis'e taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu noktada halkımızdan talebimiz, oy verirken oluşturulan manipülasyonları değil, 28 Şubat'ın gerçek mağdurunun Saadet Partisi olduğunu görüp oylarını bu yönde kullanmalarını talep ediyoruz. 28 Şubat’ın asıl mağduru Saadet Partisi'dir. Halkımız, inşallah bu seçimlerde sanal mağdurun değil, gerçek mağdurun yanında yer alıp, en doğru tercihi yaparlar kanaatindeyim." CİHAN

Yorumlar