SP İl Başkanı Akın: Kaybeden ülke ve kaybeden vatandaş

Saadet Partisi (SP) Antalya İl Başkanı Galip Akın, son günlerde yaşanan gelişmelerin ülkeyi sıkıntılı bir duruma sürüklediğini savundu.

Google Haberlere Abone ol
SP İl Başkanı Akın: Kaybeden ülke ve kaybeden vatandaş

Saadet Partisi (SP) Antalya İl Başkanı Galip Akın, son günlerde yaşanan gelişmelerin ülkeyi sıkıntılı bir duruma sürüklediğini savundu. Ülkeyi sarsan ses kayıtlarının, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün HSYK yasasının onaylamasının ülkeye zarar verecek gelişmeler olduğunu ifade eden Akın, "Kaybeden ülke, kaybeden vatandaş." dedi.

Galip Akın, Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Herkes kendi penceresinden baktığı için iki tarafta da kendini haklı görüyor. Birisi montaj, öbürü gerçek diyor. Şuanda kaybeden ülkemiz. Bu sıkıntılar ülkeye zarar veriyor. Şuanda böyle bir durumdan dolar, euro almış başını gidiyor, keza altın yine öyle. Kaybeden vatandaş oluyor. Onun için bu kısır çekişmelerin ülke menfaatine dönüşmesi gerer diye düşünüyorum. Dua etmekten başka, Rabbim bu millete, idarecilere hidayet versin. Basiret, dirayet versin diyorum." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugün onayladığı HSYK yasası ile ilgili, "HSYK yasası bir yıl bile olmadı çıkalı, düzenleme yapılalı. Tekrar yeni düzenlemeye ihtiyacı hissediliyor. Bu devletin başındakilerin basiretsiz ve dirayetsiz olduklarını gösteriyor." değerlendirmesinde bulunan Galip Akın şöyle devam etti: "Dün mevcudu, daha iyisini yapıyoruz diye değiştiriyorlar. Bakıyorlar 'o yanlışmış' diye tekrar değiştiriyorlar. Bunlar kendi ellerinde plan ve programı olmayan, bir çalışma sistemi olmayan idari yapı olduğu ortaya çıkıyor. Günün gelişmelerine göre 'kanunları nasıl işimize gelirse öyle evirir çevirir, düzeltir, doğrulturuz veya eğeriz' mantığıyla bakılıyor. Bunlar yanlış olan şeyler. Devlette süreklilik, ileriyi görme önemlidir. El yordamıyla gittiğimizin göstergesidir bunlar."

Yaşananların ülke ekonomisini yakından ilgilendirdiğini ve ülkenin iyi yere gitmediğini ifade eden Akın, "Ülke ekonomisi pamuk ipliğine bağlı. Ülkede bu kadar kayıt dışı para var. Bu kadar sıcak para var. Bu sıcak para da günlük gelişmelere göre pozisyon alıyor. Ülkedeki karışıklıklar bu sıcak paraların sağa sola kaymasının nedeni oluyor. Bunlar için de tedbir almak gerekir. Biraz daha basiretli olmak gerekir." dedi. CİHAN

Yorumlar