SP Fatih Belediye adayı Kibiroğlu: Fatih’te büyük bir oyun oynanıyor

Saadet Partisi (SP) Fatih Belediye başkan adayı Lütfi Kibiroğlu, imar planı değişikliği ile Fatih’te büyük bir oyun oynandığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
SP Fatih Belediye adayı Kibiroğlu: Fatih’te büyük bir oyun oynanıyor

Saadet Partisi (SP) Fatih Belediye başkan adayı Lütfi Kibiroğlu, imar planı değişikliği ile Fatih’te büyük bir oyun oynandığını iddia etti. ‘Kentsel Yenileme’ marifetiyle bölgesel yıkımların sürdüğünü savunan Kibiroğlu, siyasi sorumluluktan kaçmakla suçladığı Mustafa Demir’in Fatihlilerin gerçeği öğrenmemesi için her yola başvurduğunu ileri sürdü.

SP Fatih Belediye başkan adayı Lütfi Kibiroğu, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kibiroğlu, özellikle 2012 yılında değiştirilen imar planı ve bunun sonucunda ortaya çıkan hak kayıpları üzerinde durdu. Son on yılda ranta dayalı belediyecilik anlayışının hakim olduğunu ön süren Kibiroğlu, “Belediyeler bir hizmet kurumu olarak değil adeta kar amacı güden ticari bir şirket gibi yönetilmiştir.” diye konuştu. Fatih Belediyesi’nin 2012 yılında imar planı değişikliği yaptığını hatırlatan Lütfi Kibiroğlu, bunun mülkiyet hakkını kısıtlayan bir plan olduğunu dile getirdi. Vatandaşların seçimlere kadar oyalanmaya çalışıldığını iddia eden Kibiroğlu, “Fatihliler bilmelidir ki, şu anda geçerli olan 2012 imar planlarıdır ve bu planlarda mülkiyet hakları yönünden ciddi kayıplar meydana gelmiştir. Fatih’te yıkım olmadığı beyanı da gerçeği yansıtmamaktadır. Fatih Belediyesi, internet sitesinde de ilan ettiği gibi Fener-Balat, Ayvansaray, Sulukule, Süleymaniye, Yedikule-Yenikapı Sahili, Kürkçübaşı, Beyazıtağa, Küçük Mustafapaşa, Haraççı Kara Mehmet, Hüsambey (Zeyrek) ve Samatya’da, bölge halkının bir talebi olmamasına rağmen bazı inşaat firmalarıyla birlikte kentsel yenileme projeleri yürütmektedir. Dolayısıyla Fatih’te ‘Kentsel Yenileme’ marifetiyle bölgesel yıkımlar sürmektedir. Bu projeler acı sonuçlar doğurmakta, Fatihliler doğup büyüdükleri ilçeyi terk etmek zorunda kalmakta, Fatih’in nüfusu azaltılmaktadır. Fatihlilerin bilmesi gereken tek gerçek mevcut imar planlarına göre binalarını yeniden yapmaya kalktıklarında daha az kat ve daha küçük alanda binalarını yenileyebileceği gerçeğidir. Fatihlilerin yaşayacağı bir diğer sorun ise evlerini satmak istediklerinde hak ettikleri değerde satamayacak oluşlarıdır.” şeklinde konuştu.

‘YÜZBİNLERCE FATİHLİYİ MAĞDUR EDECEK’

Fatih’te büyük bir oyun oynandığını söyleyen Lütfi Kibiroğlu, “Yüzbinlerce Fatihliyi mağdur edecek olan imar planını yapan Mustafa Demir, siyasi sorumluluktan kaçmakta ve maalesef imzasına sahip çıkmamaktadır. Bununla kalmayıp Fatihlilerin gerçeği öğrenmesini engellemek için her yola başvurmaktadır. Son günlerde gördüğümüz kadarıyla yaptığı konuşmalarda ve ev sohbetlerinde özellikle imar planları konusunda kendisine yöneltilen sorular karşısında, yine halkı yanıltıcı beyanlarda bulunmakta, partimizi ve şahsımı kendisine yönelik kara propaganda yapmakla suçlamaktadır. Bir belediye başkanının gerçekler bu kadar açık ve net olduğu halde; dik durup imzasına sahip çıkması gerekirken kendisine yapılan eleştirilere karşı insanları ve kurumları itham etmesi, işin içinden sıyrılmak için yeterli olmayacağı gibi, Fatihlileri ve kamuoyunu tatmin etmeyecektir.” beyanında bulundu.

Bu yerel seçimlerin özellikle Fatihliler açısından çok önemli olduğunun altını çizen Kibiroğlu, “Fatihliler, alın teri ve yılların birikimi ile elde ettikleri mülkleri üzerinde haksız tasarrufta bulunan Mustafa Demir’e en iyi cevabı sandıkta verecektir! Her zaman ve her yerde beyan ettiğim gibi bizim dönemimizde imar planları yeniden düzenlenecek, Fatihlilerin mülkiyet hakları üzerindeki haksız uygulamalar ortadan kaldırılacaktır.” ifadelerini kullandı. Kibiroğlu basın toplantısında imar planı ile ilgili iddialarını desteklemek için belgeler de sundu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e yönelik eleştirilerine sürdüren Kibiroğlu, “Oysa bizler başta da belirttiğim gibi siyasi ahlakımızı koruyarak, bırakın olmamış bir şeyi olmuş gibi göstermeyi, var olmuş ancak hukuki süreç işletildiği için ve durum kesinleşmediği için Mustafa Demir hakkında bugüne kadar 17 Aralık süreci ile ilgili hiçbir beyanda bulunmadık. Bu iki siyasi ahlak anlayışını kıyasını Fatihlilerin ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” dedi. Kibiroğlu sözlerini, ölümünün beşinci yılı dolayısıyla merhum Muhsin Yazıcıoğlu’na rahmet dileyerek bitirdi.


CİHAN

Yorumlar