SP Büyükşehir adayı Özüdoğru: İzmir'i birlikte kalkındıracağız

SP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Ali Özüdoğru, 3. Sanayi Sitesi esnafının haftalık kahvaltısına misafir oldu.

Google Haberlere Abone ol
SP Büyükşehir adayı Özüdoğru: İzmir'i birlikte kalkındıracağız

SP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Ali Özüdoğru, 3. Sanayi Sitesi esnafının haftalık kahvaltısına misafir oldu. Programın evsahipliğini, 3. Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Sedef Tabakoğlu ve Sanayi Siteleri İşadamları Derneği Başkanı Fatih Karateke yaptı. Partisinin Bornova adayı Osman Akyollu ile birlikte programa katılan Özüdoğru, Kemalpaşa Belediye başkanlığı yaptığı dönemde sağladığı ekonomik dengeyi anlattı. İmza attığı başarıların Millî Görüş belediyeciliğinden kaynaklandığını dile getirerek, “Kemalpaşa’da başkanlık yaptığımız 10 yıl boyunca tek bir lira borç almadık. Bütçeye ek gelirler sağladık. Görevi devrederken de kasada 2 trilyon lira bıraktık. Yaptığımız kültür merkezi, doğal ortam içinde nadide bir eserdir ve İzmir’de başka bir eşi yoktur. İşçimize en yüksek geliri verdik. Hiçbir evladımızı kışta kıyamette bırakmadık. Bunlar önemli göstergelerdir.” dedi.

Manevi kalkınmanın öncelikli olduğunu belirten SP adayı Özüdoğru, o olmadan maddi kalkınmanın mutluluk sağlamayacağını, insanın önce gönül tatmininin önem taşıdığını ifade etti. Bir sanayicinin, sanayi esnafının sıkıntılarını nasıl çözeceklerini sorması üzerine ise iş hayatına yönelik projelerini aktaran Özüdoğru, “Sanayici, işadamları ve esnafımıza yönelik destekler sağlanacak. Organize sanayi bölgeleri oluşturularak, altyapıları hazırlanıp sanayici ve işadamlarımızın istifadesine sunulacaktır. Gerek inşaat ruhsatları gerekse çalışma ruhsatları işlemleri hızlandırılacak, diğer sosyal altyapı hizmetleri süratle tamamlanıp hizmete sunulacaktır. Şehrimizi dünya ticareti açısından cazibe merkezi haline getirecek projelere sahip çıkılacak ve desteklenecektir. Belediye bünyesinde esnaf ve sanayicimize yardımcı olacak Belediye Esnaf ve Sanayiciyi Destek Birimi kurulacaktır. Esnaf odalarıyla her zaman işbirliği yapılacak ve esnafımızın sorunlarının çözümünde belediye, bütün imkânlarıyla yardımcı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Programın ardından oto sanayi esnaflarını da ziyaret eden Mehmet Ali Özüdoğru, bir tamirci dükkânında torna tezgâhının başına geçti. CİHAN

Yorumlar