SP Büyükşehir adayı Budak, sanayicilere projelerini anlattı

Saadet Partisi Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Yakup Budak ve Seyhan Belediye başkan adayı Hamza Çalışkan, Adana Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
SP Büyükşehir adayı Budak, sanayicilere projelerini anlattı

Saadet Partisi Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Yakup Budak ve Seyhan Belediye başkan adayı Hamza Çalışkan, Adana Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

SP Büyükşehir adayı Yakup Budak, Adana’da yeni bir sanayi hamlesi başlatılması gerektiğini ifade etti. Yakup Budak; partisinin Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Çalışkan, Seyhan adayı Hamza Çalışkan, ASKON Yönetim Kurulu Başkanı Recep Çalışkan, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Çekilarız ve çok sayıda partili ile birlikte Adana Sanayi Odası’nı (ADASO) ziyaret etti. ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Yönetim Kurulu Üyeleri İmam Gazali Hıradağı, Salih Sütcü, Ahmet Güldiker, Süleyman Baş ile görüşen Yakup Budak, projelerini anlattı.

Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan‘ın Türkiye’de ağır sanayi hamlesini başlattığına dikkat çeken Yakup Budak, Adana’da fabrikaların bir çoğunun kapandığını ifade ederek, şehrin ekonomisinin geriye gittiğini söyledi. Kapatılan fabrikalarda binlerce insana iş ve aş imkanı sağladığını hatırlatan Budak, “Adana, şimdi işsizler kenti oldu. İşsizlikte ikinci sırada. Tarım ve sanayi kenti olma özelliği giderek geriliyor. Sanayi tesisleri diye bir şey kalmadı. Bu nedenle, belediyeler de sanayinin gelişmesinde üzerine düşen görevi yapmalı. Adana’da sanayinin hak ettiği yere gelmesinde üzerimize düşen görevi yapacağız.” dedi.

Adana Organize Sanayi Bölgesinin temelinin atılmasında Erbakan’ın imzasının bulunduğuna dikkat çeken Yakup Budak, “Hocamızın temelini attığı organize sanayi bölgesine yıllarca çivi bile çakılmadı. Adana’da otuz bin kişiye istihdam sağlayan buranın geliştirilmesi lazım. Hatta yeni organize sanayi hamlesi başlatılmalı.” diye konuştu.

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Yakup Budak ve arkadaşlarına teşekkür etti. Zeki Kıvanç, “Her siyasi partiye eşit mesafedeyiz. Ama Adana’nın kalkınmasında katkı koyan herkesin yanında oluruz.“ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yakup Budak, Zeki Kıvanç’a ‘Taş Köprü’ tablosu hediye etti.
CİHAN

Yorumlar