SP Büyükşehir adayı Budak: İktidar adayları vatandaşa saygısızlık yapıyor

Saadet Partisi (SP) Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Yakup Budak, AK Partili adayların, ‘Bize oy vermezseniz hizmet alamazsınız.

Google Haberlere Abone ol
SP Büyükşehir adayı Budak: İktidar adayları vatandaşa saygısızlık yapıyor

Saadet Partisi (SP) Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Yakup Budak, AK Partili adayların, ‘Bize oy vermezseniz hizmet alamazsınız.’ ifadelerinin vatandaşa yapılan bir saygısızlık olduğunu söyledi.

SP Büyükşehir adayı Yakup Budak, partisinin Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Çalışkan, Adana İl Başkan Yardımcısı Mustafa Çekilarız, Seyhan Belediye meclis üyesi adayı Cuma Şahin ile birlikte Feke ve Saimbeyli ilçelerinde ev ve mahalle toplantılarına katıldı, esnafı ziyaret etti.

Feke’de esnafı gezen Budak, vatandaşlardan destek istedi. Daha sonra Saimbeyli ilçesine geçen Budak, buradaki toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti’yi eleştirdi. Milli Görüş belediyeciliğinde kapılarının herkese açık olacağını dile getiren Yakup Budak, “Herkesin derdi ile dertlenerek belediyemizi sizlerle bütünleştireceğiz. Alt yapı çalışmalarını tam bir koordinasyon içerisinde yaparak yap boz anlayışını ortan kaldıracağız. Her hizmette halkımızın inanç ve kültür değerlerine sahip çıkacağız. Şehrimizin güzelliklerini, değerlerini koruyup yaşanabilirlik seviyesini arttıracağız.” diye konuştu.

Daha önce Adanalıların teveccühü ile 2 dönem milletvekilliği yaptığını hatırlatan Budak, adil bir belediyecilik yapmak için yola çıktıklarını kaydetti. Yakup Budak, “Bu şehirde güney ve kuzey arasında eşitsizlik var. Biz bu eşitsizliği de ortadan kaldıracağız . Şimdiye kadar kentte adil bir belediyecilik yapılmadı. Kentin birçok yerinde farklılıklar var. Eşitlik yok. Biz adil ve eşit belediyecilik yapacağız.“ ifadelerini kullandı.

AK Partili adayların, ‘biz hükümetiz, bize oy vermezseniz hizmet alamazsınız’ ifadelerine tepki gösteren Yakup Budak, bunun vatandaşa yapılan en büyük saygısızlık olduğunu vurguladı. Yakup Budak şunları söyledi: “Milletin iradesine ipotek konuluyor. Adana belediyelerinin bir çoğunu mevcut iktidarın partisine mensup kişiler tarafından yönetiliyor. Gelinen noktaya bakıldığında yolsuzluklar diz boyu. Adana’da istikrar sürsün diyenlerin belediye kasaları kevgire dönmüş durumda. Üstelik belediyenin kasasında para da yok. Belediyeleri borç harç içerisinde. Milli Görüş belediyeciliği ile tanışan belediyeler şehirlerinin çehresini değiştirdiler. Haklının yanında, mazlumun yanında yer aldılar. Vatandaşın parasını vatandaşlara hizmet olarak aktardılar. Belediye başkanlığı görevlerini borçsuz bir şekilde üstelik kasada para ile devir ettiler. “

Adana’nın işsizlikte Türkiye’nin ilk iki sırasında yer aldığına dikkat çeken Yakup Budak, bunun sebebinin ise şehre gelecek yatırımların önünün kapanması olduğunu belirtti. İşsizliğin beraberinde farklı tehlikeleri de getirdiğine işaret eden Budak, Adana’da suç oranında ve uyuşturucu kullanımında giderek artış yaşandığını öne sürdü.


CİHAN

Yorumlar