SP Büyükşehir adayı Budak, Emekliler Derneği'ni ziyaret etti

Saadet Partisi Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Yakup Budak, emeklilere tek sahip çıkan partinin Necmettin Erbakan zamanında kendilerinin olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
SP Büyükşehir adayı Budak, Emekliler Derneği'ni ziyaret etti

Saadet Partisi Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Yakup Budak, emeklilere tek sahip çıkan partinin Necmettin Erbakan zamanında kendilerinin olduğunu söyledi. Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi’ni ziyaret eden Yakup Budak, Necmettin Erbakan’ın 54. hükümet döneminde emeklilere yüzde 50 zam verdiğini hatırlattı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Seyfi Hüseyin İyiyürek, emeklilerin sıkıntılarını dile getirdi. Başkan İyiyürek, ziyaret sırasında Yakup Budak’a ayrıca emeklilerin yerel yönetimlerden beklentilerinin yer aldığı bir dosya sundu. 65 yaş ve üzeri emeklilere tanınan belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanma imkanın 60 yaşa indirilmesini isteyen İyiyürek, kentsel dönüşümde evi olmayan emeklilere öncelik verilmesi, yaşlılara yönelik sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetlerin organize edilmesini talep etti. Emeklilerin öğrenim gören çocuklarına burs verilmesi gerektiğini aktaran İyiyürek ayrıca emekliler için su parasında indirim yapılmasını beklediklerini aktardı.

Saadet Partisi Büyükşehir adayı Budak, seçilmeleri durumunda emeklilere yapacağı hizmetler hakkında bilgi verdi. Necmettin Erbakan’ın 54. hükümet döneminde emeklilere yüzde 50 zam verdiğini hatırlatan Yakup Budak, “Hocamız kara delikleri kapatarak havuzda toplanan paraları millete dağıttı. Emeklilerin maaşına yüzde 50 zam yaptı. Böyle bir babayiğit var mı, varsa çıksın, bir görelim.” dedi.

Adana’yı sosyal belediyecilik ile tanıştıracaklarını vurgulayan Yakup Budak, “Göreve seçildikten sonra yapacağımız tüm hizmetleri halka sorarak yapacağız. Halka sormadan ne imar düzenlemesi ne de başka bir hizmet yapacağız. Tüm bölgelere adaletli hizmet götüreceğiz.” açıklamasında bulundu.

Emeklilerin tüm beklentilerine en kısa zamanda cevap vereceğini anlatan Yakup Budak, “Yapacağımız tüm parkların içine cami de yapacağız. Bu camilerde emeklilere, hanımlara ve gençlere yönelik özel merkezler olacak. 60 yaş üstü pasolarını hemen çözeceğiz ve emeklilerin yaşam kalitelerini yükselteceğiz. İnsanlara insanca hizmet vereceğiz.” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar