SP Büyükşehir adayı Budak: Adana her geçen gün geriye gidiyor

Saadet Partisi Adana Büyükşehir Belediye başkanı adayı Yakup Budak, Adana’nın her alanda geriye gittiğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
SP Büyükşehir adayı Budak: Adana her geçen gün geriye gidiyor

Saadet Partisi Adana Büyükşehir Belediye başkanı adayı Yakup Budak, Adana’nın her alanda geriye gittiğini ifade etti.

S.S 14 No’lu Meydan Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Şadi Buğdaycı ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Yakup Budak, dolmuşçu esnafının sorunlarını dinleyerek destek istedi.

Türkiye’nin borcunun giderek artış gösterdiğine dikkat çeken Yakup Budak, “Mevcut iktidar AB’ye girmek için adeta can atıyor. Avrupa ülkelerinin müktesebatını ise uygulamıyor. Sadece AB’ye girmek için taviz üstüne taviz vermeye devam ediyor. Türkiye’nin borcu 250 milyar dolardı. Şimdi ise 750 milyar dolar. Başbakan Erdoğan borcun faizini takla attırarak ödüyor. Bu zihniyet ile borcun ödenmesi mümkün değil.” diyerek mevcut iktidarın ekonomi politikasını eleştirdi.

Adana’nın her geçen gün ekonomik olarak geriye gittiğini öne süren Yakup Budak, “Adana, bir zamanlar iş ve ekmek kapısıydı. Türkiye’nin ilk dört şehri arasında yer alırdı. Yüz binden fazla insan bu iş yerlerinde evine ekmek götürürdü. Hatta Necmettin Erbakan hocamızın kırk yıl önce yerini tespit ederek Adana’ya kazandırdığı Organize Sanayi Bölgesinden sonra sanayiciye yönelik hiçbir yatırım olmadı. Hatalı politikalar nedeniyle fabrikalar ve birçok iş yeri bir bir kapandı. Bunun sonucu olarak Adana, işsizlikte Türkiye Şampiyonluğunu Şırnak’a kaptırarak ikinci oldu. Ekonomik gelişmişlik açısından gerilemeye devam ediyor. Bunun zararını ise Adana halkı görüyor.” dedi.

Dolmuşçu esnafının artan mazot ve diğer giderler nedeniyle karşılaştığı sorunları anlatan S.S 14 No’lu Meydan Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Şadi Buğdaycı ise şehirdeki trafik karmaşası nedeniyle zor günler yaşadıklarını belirtti. Buğdaycı, “Vergilerimizi peşin ödüyoruz. Buna rağmen esnaflarımız borç harç içerisinde. Artık, bizleri bu işi yapamayacak seviyeye getirdiler.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar