SP Bafra Gençlik Kolları'ndan Mısır'daki idam cezalarına tepki

Saadet Partisi (SP) Bafra Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı, Mısır'da son günlerde yaşanan zulümlere karşı Bafralıları adaletsizliğe ve zulme karşı tepkiye davet etti.

Google Haberlere Abone ol
SP Bafra Gençlik Kolları'ndan Mısır'daki idam cezalarına tepki

Saadet Partisi (SP) Bafra Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı, Mısır'da son günlerde yaşanan zulümlere karşı Bafralıları adaletsizliğe ve zulme karşı tepkiye davet etti. Başkan Ahmet Mücahid Yıldız, "Geçtiğimiz aylarda kardeş ülke Bangladeş’te yaşanan siyasi idamlardan sonra yine kardeş ülke Mısır’da İhvan-ı Müslimin'in 529 üyesi hakkında verilen idam cezası kararı kaygı vericidir." dedi.

SP Bafra Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Mücahid Yıldız, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtı önünde yaptığı basın açıklamasında, ’’Servetlerin artışını ve iktidarların geleceklerini, kendilerinden olmayan insanları sömürmekte gören emperyalist güçler yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya, ülkeleri ve halkları birbirine düşürmeye devam ediyorlar. Biz biliyoruz ki bölgemizde ve ülkemizde yaşanan her türlü kaosun ve zulmün arkasında, bu güçlerin kendilerini daha da ayrıcalıklı kılmaya yönelik çıkar hesapları var." dedi.

Yıldız, hatırlanacağı üzere Mısır’da halkın oyları ile seçilmiş hükümetin, 3 Temmuz’da darbe ile görevden uzaklaştırıldığını, akabinde darbeye tepki gösteren sivil halka karşı dünyanın gözleri önünde katliam yapıldığını ve hukuksuz bir şekilde binlerce insanın tutuklandığı belirtildi. Yıldız, "Bu şartlar altında görev yapan yargının bağımsız, güvenilir ve adil olmadığı da aşikardır. Kaldı ki toplam 20 dakika süren, gazetecilerin ve savunma avukatlarının bulunmadığı bir duruşmada, dakikada 26 idam kararının verilmesi de kararların siyasi olduğunun bir göstergesidir.
Öte yandan, işgalci İsrail, Filistin topraklarında küstahça hareketlerine devam ediyor. Gazze’de yaşayan Müslümanlara yönelik ambargo giderek ağırlaşmaktadır. Terörist İsrail askerleri bu topraklarda cinayet işlemekten geri durmamaktadırlar.’’ dedi.

Basın açıklamasından sonra toplanan grup tekbir getirdikten sonra olaysız şekilde dağıldı. SP Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar da basın açıklamasında hazır bulundu.

CİHAN

Yorumlar