SP adayı Özüdoğru: İzmirlilere musluktan su içme lüksü yaşatacağız

SP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Ali Özüdoğru, şehrin su problemlerine ve ihtiyaçlarına yönelik projelerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
SP adayı Özüdoğru: İzmirlilere musluktan su içme lüksü yaşatacağız

SP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Ali Özüdoğru, şehrin su problemlerine ve ihtiyaçlarına yönelik projelerini açıkladı. Tahtalı Barajı’nda incelemelerde bulunan Özüdoğru, en önemli projelerinden birinin, İzmirlilere musluktan su içme lüksü yaşatmak ve su fiyatlarında yüzde 25 indirim olduğunu söyledi.

Mevcut havzaların korunacağını ve yeni su kaynakları planlanacağını belirten Özüdoğru, kullanılmış suların arıtılması ve yeniden kullanımının, ana unsurlardan biri olacağını bildirdi. Çeşmelerden, içilebilir kaynak suları kalitesinde su akıtmayı taahhüt ederek, “Yer altı ve yer üstü tüm kaynakların içme suyu kalitesi, sürekli ve ciddi bir şekilde izlenecektir. İzmir’de kaçak su oranı çok yüksek. Kentin içme suyundaki kayıp ve kaçaklar tespit edilerek bir an önce iyileştirme projeleri hayata geçirilecek, şebekedeki kaçaklar önlenecek. İzmir su şebekesi, yüzde 0 kaçak hedeflenerek yeniden ele alınacaktır.” dedi. Kullanılabilir ve içilebilir su kaynaklarında klasik arıtma yöntemlerinin yetersiz kaldığına dikkat çeken SP adayı Özüdoğru, yüksek teknolojinin kullanıldığı, "ters ozmos" adı verilen üst düzey bir su arıtım sistemi kullanılacağını belirtti. Su terfi merkezleri kuracağını söyleyen Mehmet Ali Özüdoğru, “Atık su arıtma departmanlarında arıtılan suların, tekrar kullanıma uygun hale getirilmesi çalışmaları yapılacaktır. Bu kapsamda geri dönüşüm sistemlerinden çıkan suyun, genellikle tarım ve bahçe sulama suları veya üretimde ürünlerin ilk yıkama suları olarak kullanımı başarıyla yapılacaktır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar