SP adayı Erkal: Malatya’yı her alanda değiştireceğiz

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Münir Erkal, göreve gelmeleri halinde Malatya'yı yapısal anlamda baştan sona değiştireceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
SP adayı Erkal: Malatya’yı her alanda değiştireceğiz

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Münir Erkal, göreve gelmeleri halinde Malatya'yı yapısal anlamda baştan sona değiştireceklerini söyledi.

Saadet Partisi Malatya İl Teşkilatı, 30 Mart yerel seçimleri çalışmaları kapsamında, Yeşiltepe Mahallesi'nde toplantı düzenledi. SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, büyükşehrin ağırlığını kaldıracak ve Malatya'nın temellerini yeniden, sağlam bir şekilde atacak bir adayla yola çıktıklarını söyledi. Asiltürk, 30 Mart yerel seçimlerinin, diğer yerel seçimlere nazaran daha büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, büyükşehir olan Malatya'nın temellerinin ilk kez atılacağını dile getirdi.
30 Mart yerel seçimlerini çok önemsediklerini ifade eden Asiltürk, "Malatya'nın tüm sınırları büyükşehrin sorumluluğu altına giriyor. Köyler ve beldeler mahalle oluyor. 13 ilçe ve büyükşehir belediyesi seçime girecek. Milli Görüş'ün tek temsilcisi Saadet Partisi olarak iyi bir kadroyla yola çıktık." dedi.

"MALATYA NEFES ALAMAYACAK DURUMA GELMİŞ"

SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, temelleri yeniden atılacak olan Malatya'nın, planlamasının doğru yapılması gerektiğini söyledi. Erkal, Malatya'da bütün sistemin yeni baştan ele alınacağını kaydederek, "Malatya büyükşehir oluyor bir çevre yolu yok. 1989 yılında 2015 Malatya'sını planlarken, 2 profesör benim danışmanlığımı yapıyordu. Yeni çevre yolu açılması gerektiğini bize ilettiler. Hemen Kuzey ve Güney çevre yolunu plana tescil ettik. O günden bugüne 1 metre yol açamadılar. Malatya tek bir hat üzerinde büyüyor. Malatya artık nefes alamayacak durumda." ifadelerini kullandı.

Malatya trafiğinin felç olduğunu kaydeden Erkal, "Vatandaş dönüyor, gidecek yer yok. Birde her tarafa demir koymuşlar. Malatya halkının döne döne başı dönüyor. Benden sonra 15 yıl geçmiş ama bir tane yol açamamışlar. Trafik sorunu çözecek bir çalışma yapamamışlar. Doğru planlama yapamazsanız, işte bu rezilliği yaşarsınız. Allah aşkına burası kasaba mı? Bir insan meseleden bu kadar bihaber olur mu?" şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar