SP adayı Başkan Atalay: Bakan Yılmaz 'Başınızın çaresine bakın' dedi

Bingöl Belediye Başkanı ve Saadet Partisi (SP) adayı Serdar Atalay, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın, Bingöl için yapılacak hizmetlerde, ''Başınızın çaresine bakın.

Google Haberlere Abone ol
SP adayı Başkan Atalay: Bakan Yılmaz 'Başınızın çaresine bakın' dedi

Bingöl Belediye Başkanı ve Saadet Partisi (SP) adayı Serdar Atalay, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın, Bingöl için yapılacak hizmetlerde, ''Başınızın çaresine bakın.'' dediğini ifade etti.

Seçim sürecinin başladığı günden bu yana Bingöl'de yapılan anketlerde yarışın, Saadet Partisi ile BDP arasında geçtiğini belirten Atalay, ''Sandıkta bu sonuç çıktığında siz de bana hak vereceksiniz. Bir oy deyip geçmeyin. AK Parti'nin tabanıyla sorunumuz yok, hepsi bizim kardeşimiz. Ama o kardeşlerimizin iyi aydınlatılması lazım.'' dedi.

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, 2014 yerel seçimleri için aday olduğu Saadet Partisi'nde çalışmalarına hız verdi. Yeşilyurt Mahallesi'ndeki vatandaşlara seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Atalay, geçmiş dönemde yaşadığı sıkıntıları da vatandaşla paylaştı. Bingöl'ün altyapısının 1971 yılında yapıldığını ve halkın büyük bir kısmının altyapının tekrardan yapılması yönünde taleplerde bulunduğunu belirten Atalay, ''Biz bu altyapıyı ne çilelerle yaptık Allah biliyor.'' diye konuştu.

BAŞKAN ATALAY: "BAKAN YILMAZ 'KENDİ BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN' DEDİ"

Altyapı talepler için 10 ay boyunca sonuç alamadığını belirten Atalay, ''Baktım olacağı yok, il başkanları toplantısına katılmak üzere Ankara’ya gittik. AK Parti il yöneticileri ile birlikte AK Parti genel merkezinde yemek yiyoruz. O zaman da kar yağmıştı, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demir dedi ki 'Sayın Bakanım köylerimize karla mücadele için afet fonundan biraz yardım gönderin.' Ben de Bingöl'de de kar yağdı, ilçelerimize kar yağdı. Bütün belediyelerimize lütfen yardımcı olun. Bize de biraz ödenek gönderin, biz de bu karla mücadeleden faydalanalım dedim. Bakanın aynen söylediği ifadeyi söylüyorum. Dedi ki 'Kendi başınızın çaresine bakın.' Ben de dedim ki siz bizim önümüzü açın biz kendi başımızın çaresine bakarız.

"AK PARTİ BİNGÖL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BARAKAZİ'NİN REFERANSI HAKAN FİDAN"

Seçim broşürüne, 'Derdimiz hizmet, referansımız millet' yazdıklarını belirten Atalay, ''Bu ne demektir, beni şu kişiye sorabilirsiniz demektir. Bu kişi beni çok iyi tanıyor. Beni millete sorun, benim referansım millettir demişim. Yücel Barakazi ne yazmış biliyor musunuz? Yücel Barakazi, AK Parti'ye müracaat ederken doldurduğu formda, referansım MİT Müsteşarı Hakan Fidan diyor. Bir belediye başkanı çöp toplar, suyu getirir, yol yapar, park yapar, imar yapar. Bir belediye başkanının Milli İstihbarat Teşkilatı başkanıyla ne alakası olabilir? Sen nereden tanıyorsun? Senin köylün müdür? Senin hemşehrin midir? Aynı binada mı oturdun? Yoksa aynı kurumda mı çalıştınız? Gel bunu Bingöl’de anlat, herkes bilsin. Bir belediye başkanı istiyor Bingöl, bir istihbarat kurumu başkanının arkadaşını istemiyor. Bingöl buna mahkum değil, Bingöl bunu kaldıramaz.'' şeklinde konuştu.

Ayrıca, belediye tarafından yardım amaçlı dağıtılan ekmeklerin önüne geçilmek istendiğini ifade eden Atalay, şöyle devam etti: ''Ekmeği kesmeye çalışanlar şu an mahallelere gıda kolisi götürüyor. Bundan büyük riyakarlık olur mu? Hadi Ramazan ayını kabul ediyorum. Zekat ayıdır, mübarek aydır, fakir fukaranın ayıdır. Hepimiz dağıtırız. Ramazan dışında eğer bizim gibi her gün ekmek veriyorsanız, verin. Bu gıdayı, niye seçime 15-20 gün kala getiriyorsunuz. Ayıp değil mi, insan utanır. Siz Bingöl halkını böyle ucuz şeylerle satın alacağınızı mı zannediyorsunuz. Herkesi, kendiniz gibi ucuz mu zannediyorsunuz. Bingöl halkı, her zaman mağdurun, mazlumun yanında yer almış, rantçının yanında yer almamış.'' CİHAN

Yorumlar