SP adayı Arıkan: Buca için hazırız

Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bayan seçmenlerle bir araya gelen Saadet Partisi (SP) Buca Belediye başkan adayı Cemal Arıkan, başkanlık hedeflerini ve ilçe için hazırladığı projeleri anlattı.

Google Haberlere Abone ol
SP adayı Arıkan: Buca için hazırız

Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bayan seçmenlerle bir araya gelen Saadet Partisi (SP) Buca Belediye başkan adayı Cemal Arıkan, başkanlık hedeflerini ve ilçe için hazırladığı projeleri anlattı.

Buca Heykel’de yer alan bir kafede hanımlara özel bir sohbet programı düzenleyen 37 yaşındaki Arıkan, “Özellikle gençleri ve hanım kardeşlerimizi çok önemsiyoruz. Dertlerine ve beklentilerine çözüm olacak projeler hazırladık.” dedi. Yerinden yönetimi önemli gördükleri için şu anki Buca Belediye binası kadar büyük bir binaya ihtiyaç duymadıklarını dile getiren Arıkan, bu binayı personeli bayan olan büyük bir kadın hastanesine dönüştüreceklerini söyledi. Hanımların el emeklerinin satıldığı kermesleri kalıcı hale getirecek özel bir çarşı kuracaklarını belirten SP adayı Arıkan, Buca’nın merkezinde açılacak bu çarşıda kadınların ürünlerinin barkotlanarak satışını sağlayacaklarını kaydetti.

Kadınlara özel yüzme havuzları yapacaklarını bildiren Cemal Arıkan, diğer projeleri hakkında şöyle konuştu: “Göstermelik değil, iş piyasasının ihtiyacı olan nitelikli elemanların yetiştirileceği meslek edindirme kursları açacağız. Evlilik kursları açacağız. Mağdur durumda olan kadınların yeniden hayata kazandıracağız. Kadın sığınma evleri kuracağız. Gençlerimiz için İzmir’in tek ve en büyük spor temalı parkını Buca’da inşa edeceğiz. On bin yatak kapasiteli üniversite öğrenci yurdu yapacağız. Kuracağımız aşevi, kimseyi aşevinin kapısına dikmeden, rencide ve afişe etmeden dar gelirlilerimizin kapısına yemek servisi sunacak. Her mahalleye kuracağımız beyaz masa iletişim ofisleri ile Bucalıların 24 saat içinde belediye ile olan işleri çözüme kavuşturulacak. Halk meclisleri kurarak katılımcı bir yönetim oluşturacağız.”

İçinde Buca’nın simgesi üzüm bağlarının ve meyve ağaçlarının olduğu 500 bin ağaçlık Buca Şehir Ormanı kuracaklarını ifade eden Saadet Partisi Buca adayı Arıkan, neler yapmayacaklarını ise şöyle vurguladı: “Yolsuzluk, rüşvet ve adam kayırmaya asla müsaade etmeyeceğiz. Belediyeyi borç batağına sokmayacağız. Halkın bir kuruşunu israf etmeyeceğiz.”


CİHAN

Yorumlar