Sözen: 5 yıl içinde Manavgat'a 271 milyon liralık yatırım yaptık

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, turizm şehrine 5 yılda 102 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sözen: 5 yıl içinde Manavgat'a 271 milyon liralık yatırım yaptık

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, turizm şehrine 5 yılda 102 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Sözen, 30 Mart 2014 mahalli seçimler kapsamında seçim çalışmalarını sürdürüyor. Gündoğdu beldesinde seçmenle buluşan Sözen, 5 yıl içinde yaptıkları hizmetler ve Büyükşehir Yasası hakkında bilgilendirme yaptı.

Beş yıl içinde hayata geçirdikleri 102 projeye 271 milyon lira para harcadıklarını belirten Sözen, belediye bütçesini de her yıl arttırdıklarını söyledi. Sözen, "Yaptıklarımız bir hizmet etme heyecanının göstergesidir. 271 milyon yatırımın yapılmasında devletten bin lira katkı almadık. Büyükşehir Yasası yerel seçimlerin ardından devreye girecek. Yasa ile birlikte 9 beldesi, 19 mahallesi ve 78 köyüyle büyük bir Manavgat ailesi olacak. Yasanın çıkmasıyla birlikte en iyi uygulanması için bir yıldır çalışma yapıyoruz." diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR YASASI'NIN UYGULANMASI İLE İLGİLİ BİR YILDIR ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

Büyükşehir Yasasını uygulamak konusunda diğer adaylardan daha tecrübeli olduğunu savunan Sözen, rakip parti adaylarının yasa hakkında ciddi tecrübeleri olması gerektiğini kaydetti. Başkan Sözen sözlerini şöyle sürdürdü: "Adayım diye çıkan arkadaşların bu yasayı uygulamayla ilgili çok ciddi deneyimlerinin olması gerekir. Manavgat ailesi bir dönem daha hizmet etme imkanı verirse iddia ve hazırlıklarımız var. Biz sürece avantajla başlıyoruz. Kimseyi küçük görmüyorum. Ama nasıl ölçekte Manavgat'a talip olduklarını bildiklerini sanmıyorum. Sizi ne bekliyor Manavgat'ta deseler kimse bilemez. Yasanın bize verdiği yetkiyle belde ve köylerimizin belgelerini, mal varlıklarını, makine parklarını, borçlarını, personel listelerini istedik. Önümüze koyduk. Elimizde ne var. Yarın göreve geldiğimizde bizleri bekleyen sıkıntı nedir dedik. Bir tek beldenin kamulaştırma davası bitip belediyeye yüklenen kamulaştırma bedeli 400 milyon liradır. SSK borçlarımız, vergi borçlarımız bütün bunlar yarın Manavgat belediyesine binecek bunlarla ilgili hazırlığınız olmadan hizmet üretilemez. Çalışan arkadaşlarımızın bile dökümünü yeterliliklerini inceledik. Yarın bir gün yeniden görev alırsak kimi nerede değerlendiririzin bile planını yaptık. 5 yıldır Manavgat'ın eksiklerini, bölgelerimizin neye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu sürece biz hazırlıklıyız."







CİHAN

Yorumlar