'Söz veriyorum; ben buna değerim projesi'nin tanıtımı yapıldı

Samsun’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engellilere Destek Programı (EDES) tarafından finanse edilen 'Söz Veriyorum; Ben Buna Değerim Projesi' Vali Hüseyin Aksoy’un katılımıyla yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Söz veriyorum; ben buna değerim projesi'nin tanıtımı yapıldı

Samsun’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engellilere Destek Programı (EDES) tarafından finanse edilen 'Söz Veriyorum; Ben Buna Değerim Projesi' Vali Hüseyin Aksoy’un katılımıyla yapıldı.

Amisos Otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşmalardan önce Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bulut, proje hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Tanıtımın ardından konuşan Vali Aksoy, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından yürütülen ve otizmli çocuklarla ilgili farkındalığa yönelik bir EDES projenin tanıtım toplantısında bir araya geldiklerini söyledi. Engellilere yönelik olarak ülke genelinde birçok çalışma yürütüldüğünü Samsun’da da benzer çalışmaların birçok kurum ve kuruluşların iş birliği ile gerçekleştirildiğini hatırlatan Aksoy şöyle konuştu: “Söz konusu projeyi otistik çocuklarımızın daha iyi bir noktaya gelebilmeleri için eğitim almaları ve bu anlamda farkındalığın yaratılması anlamında çok önemsiyorum. Okullarımızda görev yapan öğretmen arkadaşlarımızın bu konuda duyarlılıklarının artması, farkındalığın ortaya çıkarılması bakımından eğitime tabi tutulacak olmaları bu çocuklara nasıl bir yaklaşım içinde olmaları hususunda onlara önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu projenin hazırlanmasında ve bu noktaya gelmesinde emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Projenin Samsun’daki engellilere yönelik çalışmalarda gösterilecek olan duyarlılık için önemli bir proje olarak görüyorum.” dedi.

Samsun’da 2011 yılında 6 projeyi EDES’e sunduklarını belirten Vali Hüseyin Aksoy, “Bunlardan 1 tanesi kabul gördü. Bu projede yaklaşık 88 bin liralık bir kaynak bu projemize uygulandı. 2012 yılında EDES’e 13 proje sunduk. Bunlardan 8 proje kabul edilmiş ve yaklaşık 557 bin liralık bir kaynağı ilimizdeki bu projeler için kullanmış durumdayız. 2013 yılında 28 proje sunduk. Bu projelerden 9 tanesi kabul edildi. 739 bin liralık bir kaynak bu projeler için kullanılmıştır. Bu projede bunlardan biridir. 2011 yılından bu güne Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın EDES projesi kapsamında ilimizde kullandırdığı kaynak yaklaşık 1 milyon 400 bin liralık bir kaynaktır.” diye konuştu.

Toplantıya ayrıca Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Hakan Leblebicioğlu, Canik Başarı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reşit Özkanca, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı. CİHAN

Yorumlar