Sosyal hizmetler çalışanları proje hazırlama eğitimi alacak

Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Sosyal Hizmetler Personelinin Proje Hazırlama Becerilerinin Geliştirilmesi projesine mali destek sağlayacak olan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile sözleşme imzalandı.Proje kapsamında...

Google Haberlere Abone ol
Sosyal hizmetler çalışanları proje hazırlama eğitimi alacak

Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Sosyal Hizmetler Personelinin Proje Hazırlama Becerilerinin Geliştirilmesi projesine mali destek sağlayacak olan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile sözleşme imzalandı.

Proje kapsamında Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve buna bağlı Amasya Sosyal Hizmet Merkezi, Merzifon Sosyal Hizmet Merkezi, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi, Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu, Erkek Yetiştirme Yurdu, Merzifon Huzurevi, Suluova Hacı Muammer Koca Huzurevi Yaslı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nden 20 personele proje hazırlama eğitimi verilecek.

OKA’nın Amasya Yatırım Destek Ofisi’nde ki imza töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman, “Bakanlığımız yeni doğmuş bebekten asırlık yaşlıya kadar çocuk, genç, kadın, yaşlı, aile, engelli, şehit ve gazi gibi çok geniş kapsamdaki gruplara hizmet vermektedir. İl Müdürlüğümüzün hizmet verdiği kesimler dezavantajlı gruplar olup genellikle çoğu hibe programında bu gruplarla ilgili projelere öncelik verilmektedir.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Amasya İl Müdürlüğü’nün proje hazırlama konusunda donanımlı personeli olduğunu ifade eden Müdür Duman, “Ancak ne kadar fazla sayıda personelimiz proje hazırlama tekniğini bilirse hibe projelerinden yararlanma olasılığımız da o oranda artacaktır. Proje hazırlama konusunda nitelikli personelimizin olması kurumumuz ve hizmet verdiğimiz kesimlerle ilgili nitelikli projelerin ortaya çıkmasını sağlayacak, kurumsal kapasitemiz gelişecek ve kurumumuzla sürekli etkileşim içerisinde olmalarından dolayı sosyal hizmetler alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerine de proje hazırlama konusunda destek verilmiş olacaktır.” diye konuştu.

Müdür Duman, OKA uzmanlarınca teorik ve uygulamalı olarak verilecek proje hazırlama eğitiminin 3 gün süreceğini ve eğitimlerin Haziran ayı içerisinde tamamlanacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar