Sosyal Demokrasi Vakfı’ndan 'internet yasası’na tepki

Sosyal Demokrasi Vakfı Başkanı Erol Kızılelma'nın yaptığı basın açıklamasında, temel haklardan olan haberleşme ve bilgi alma hakkının yok edilmesi anlamına gelen ’internete sansür’ uygulamasıyla demokrasinin işlerliği konusunda derin kaygı oluştuğu ifade.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal Demokrasi Vakfı’ndan 'internet yasası’na tepki

Sosyal Demokrasi Vakfı Başkanı Erol Kızılelma'nın yaptığı basın açıklamasında, temel haklardan olan haberleşme ve bilgi alma hakkının yok edilmesi anlamına gelen ’internete sansür’ uygulamasıyla demokrasinin işlerliği konusunda derin kaygı oluştuğu ifade edildi.

SODEV Başkanı Kızılelma’nın açıklamasında, ”Yolsuzluk iddiaları karşısında hukukun askıya alınması ve adaletin tecellisinin önlenmesi, kamuoyunda büyük tedirginlik yaratmıştır. Şimdi de en temel haklardan olan haberleşme ve bilgi alma hakkının yok edilmesi anlamına gelen ’internete sansür’ uygulaması demokrasinin işlerliği konusunda da derin kaygı yaratmaktadır. “ denildi.

Açıklamada şunlara değinildi: "Demokrasi ile yönetilen ülkelerde bir Başbakanın medya yöneticilerine talimat vermesi veya internet üzerinden yapılan muhalefeti susturmaya çalışması söz konusu olamaz. Yargıda ve internette yaşananlardan sonra artık arka arkaya getirilen demokrasi paketlerinden söz edilmesinin bir anlamı kalmamaktadır. Demokrasi güçlerini, özgürlük ve demokrasi için mücadelede AKP Hükümeti’nin baskılarına, sansürüne karşı en geniş birlikteliğin kurulması için göreve davet ediyoruz.” CİHAN

Yorumlar