'Sosyal Bilgiler Sokağı'nın açılışı yapıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Sosyal Bilgiler Sokağı' açılışı gerçekleştirildi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim...

Google Haberlere Abone ol
'Sosyal Bilgiler Sokağı'nın açılışı yapıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Sosyal Bilgiler Sokağı' açılışı gerçekleştirildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) 3. ve 4. sınıf öğrencileri tarafından sosyal bilgiler dersini sevdirmek amacıyla İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda 'Sosyal Bilgiler Sokağı' projesi hazırlandı. Açılışı gerçekleştirilen proje hakkında konuşan Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doçent Doktor Soner Yavuz, fakülte olarak gerek topluma hizmet dersi uygulamaları gerekse de İsmet İnönü Okulu'nda hazırlanan 'Sosyal Bilgiler Sokağı' projesiyle eğitime katkı sağladıklarını söyledi.

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç'da Dekan Yardımcısı Doçent Doktor Soner Yavuz başta olmak üzere Proje Koordinatörü Yardımcı Doçent Doktor Oğuzhan Karadeniz ve öğrencilere teşekkür etti.

Hazırlanan çalışma hakkında bilgiler veren Proje Koordinatörü Yardımcı Doçent Doktor Oğuzhan Karadeniz, “Sosyal Bilgiler Sokağı” projemiz Zonguldak da ilkler, Ereğli’de ise içinde bulundurduğu materyaller açısından bir ilktir. Projedeki amacımız öğrencilerimize sınıf dışında da sosyal bilgiler dersini sevdirmektir. Ayrıca ders kazanımlarının anlatıldığı görselleştirilmiş materyallerle sosyal bilgiler dersini sevdirerek öğretmektir. Bu projede Ereğli Eğitim Fakültesinde eğitim gören 3. ve 4. Sınıf sosyal bilgiler eğitimi öğrencileri görev almıştır. Öğrencilerimiz 3 ay boyunca proje geliştirme ve uygulama aşamalarında büyük sorumluluk aldılar ve bu projenin ortaya çıkmasına katkı sağladılar. Bu proje onlarındır. Öncelikle öğrencilerimi emeklerinden dolayı kutluyorum. Öğretmen olduklarında da bu tarz projelerle sosyal bilgiler eğitimine katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak önümüzdeki yıllarda da projelerimizle okullarımıza desteğimiz sürecektir.Bu projede katkılarını bizden esirgemeyen ve bu etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi ve davetliler ile öğrenciler 'Sosyal Bilgiler Sokağı' nda sergilenen çalışmaları gezdi.

CİHAN

Yorumlar