"Sorunlar nedeniyle Adana’nın turizm potansiyeli kullanılamıyor"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Murat Şirin, bazı sorunlar nedeniyle Adana’nın oldukça yüksek olan turizm potansiyelinin istenilen ölçüde kullanılamadığını söyledi.    Murat...

Google Haberlere Abone ol
"Sorunlar nedeniyle Adana’nın turizm potansiyeli kullanılamıyor"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Murat Şirin, bazı sorunlar nedeniyle Adana’nın oldukça yüksek olan turizm potansiyelinin istenilen ölçüde kullanılamadığını söyledi.

    Murat Şirin, yaptığı açıklamada, Adana ve Çukurova yöresinin turizm sektörü açısından, doğal güzelliklerinin yanı sıra geçmişte çeşitli uygarlıkların hüküm sürdüğü tarihi bir bölge olması nedeniyle büyük önem taşıdığını belirtti. Adana'da ciddi bir turizm potansiyeli olmasına karşın sorunlarının da var olduğunu belirten Şirin, sorunların başında kentin estetiği geldiğini ifade etti.

    Özellikle yabancı turistlerin seyahat edecekleri yöreleri sosyal medyadan bulup incelediğini belirten Şirin, şöyle konuştu: “Eğer sosyal medyada kent hakkında olumsuz düşünceler varsa kesinlikle bu yörelere seyahat etmiyorlar. Turist gittiği yörede ilk önce huzur ve güvene, ardından gideceği kentteki temizlik görsellik yol yaya araç trafiği ile kentsel dokuya ve sosyal çevresine dikkat eder. Maalesef bu konularda kentimizde büyük eksiklikler var. Kentimizin var olan turizm potansiyelini kullanmamız için kentin estetiğini güzelleştirmemiz yönünde çalışmalar yapılmalı. Adana'da yaşamanın rahat ve keyifli, gezmenin ve lezzetin doyumsuz olduğunu gelen turistlere gösterebilmeliyiz. Yeni göreve gelen büyükşehir belediye başkanımız Hüseyin Sözlü ile diğer başkanlarımızdan bu yönde adımlar atmalarını bekliyoruz. Kentimize ne kadar çok turist çekersek Adana’nın ekonomisi de bir o kadar büyür. Kenti turistlerin cazibe merkezi haline getirmemiz için bu yöndeki adımları bir an önce atmalıyız.”

    Şirin, Adana’nın tarih turizmi açısından cazibe merkezi haline gelmesi için Büyükşehir Belediyesi’nce geçtiğimiz yıllarda başlatılan Tepebağ Höyüğü kazılarının bir an önce tamamlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Seyhan Baraj Gölü’nün de günlük tekne gezileri ve sportif amaçlı faaliyetlerin arttırılarak turizme kazandırılmasının önemine değinen Şirin, Yumurtalık ve Karataş’taki sahil bandının turizm destinasyonuna dahil olabilmesi için yerel yönetimlerden biran önce gerekli alt yapı çalışmalarını yapmalarını istedi. Şirin, “Ardından işadamları yöreye yatırım için davet edilmeli kendilerine özel teşvikler sağlanmalı.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar