Sorulmayan suçtan tutuklanmaları istendi

İstanbul Adalet Sarayı’nda sorgulamaları devam eden polislerin savcılık sorgularıyla ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Savcıların, mahkemeye sevk ettikleri polislere ‘suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak’ suçuna yönelik...

Google Haberlere Abone ol
Sorulmayan suçtan tutuklanmaları istendi

İstanbul Adalet Sarayı’nda sorgulamaları devam eden polislerin savcılık sorgularıyla ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Savcıların, mahkemeye sevk ettikleri polislere ‘suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak’ suçuna yönelik herhangi bir soru sormağı, ancak bu suçtan polislerin tutuklanmasını istediği belirtildi.

Sahur vakti gözaltına alınan polislerden 17’sinin mahkemedeki sorgusu tamamlandı. Kararın açıklanmasının ardından kalan 49 kişinin sorgusuna başlanacağı ifade edildi. Sorgusu tamamlanan emniyet mensuplarının ‘usulsüz dinleme’ iddiasıyla gözaltına alınan polisler olduğu öğrenildi.

Bu arada, dünden itibaren savcılar tarafından sorgulanan polislere yöneltilen suçlamayla ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Savcıların, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk ettikleri polislere ‘suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak’ suçuna yönelik herhangi bir soru sormağı, ancak bu suçtan polislerin tutuklanmasını istediği belirtildi.

Avukatlar ise, polislere yönelik diğer suçlamaların tutuklamaya yeterli olmadığı, araya örgüt suçlamasının sıkıştırıldığını söyledi.

CİHAN

Yorumlar