Sorularla yetinmediler cevapları da çaldılar

Paralel yapının KPSS vukuatları bitmiyor! Soruları çalıp yandaşlarına dağıtan yapının KPSS'de cevapları bile ele geçirdiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Sorularla yetinmediler cevapları da çaldılar

2010 KPSS skandalına ait 19 ilde belirlenen adreslere yapılan eşzamanlı operasyonlarda meselesi için yakalama kararı çıkarılan 82 insandan 75'i gözaltına alınmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı vasıtası ile yürütülen soruşturmada 2010'daki KPSS'de 100 üzeri net doğru oluşturan 3 bin 227 şahıs belirleme edilmişti. 62 şüpheliden 32'si tutuklandı, 30'u adli denetim şartıyla özgür bırakıldı.

ATAMALARIN TAMAMI ORGANİZE

KPSS operasyonu enlem binanın Milli Eğitim arasında nasıl yapılandığını da ortaya çıkardı. Paralel bina ulusal eğitim camiasının bünyesinde bir şura oluşturmuş. Şuranın başında ise başimam şekilde C.K. adlı şahıs görevlendirilmiş. Bu insana bağlı şekilde 9 imam belirlendi. Milli Eğitim içerisindeki il müdürlerinden, öğretmenlere kadar bütün atamalar bu şuranın onayına sunuldu. KPSS operasyonunun başlamasıyla başta C.K. olmak üzere bütün imamların yurtdışına kaçtığı belirleme edildi. İmamlar meselesi için yakalama kararı çıkarıldı.

HAZIRA KONMUŞLAR

Soruları çalarak kendi adamlarına dağıtan enlem bina bununla da yetinmemiş. Soruşturmayı yürüten polis birimlerinin yaptığı araştırmada bir şok detay daha ortaya çıktı. Paralel çete sırf soruları değil cevaplarını da çalarak yandaşlarına vermiş. (Akşam)

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar