"Soru sormayan halk, soru sordurmayan iktidara sahip olur"

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, soru sormayan halkın, soru sordurmayan bir iktidara sahip olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
"Soru sormayan halk, soru sordurmayan iktidara sahip olur"

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, soru sormayan halkın, soru sordurmayan bir iktidara sahip olacağını söyledi.

ÇEKÜL Başkanı Sözen, Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Side Antik Kent'in tapınaklar bölgesindeki çalışmaları yerinde inceledi. 80 yaşına merdiven dayadığını belirten Sözen, 50 yılını Side'ye verdiğini ve antik kentin değerinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Apollon Tapınağı önünde, tapınaklar bölgesinin Side Belediyesi'ne tahsisi ve Side Revizyon İmar Planı ile ilgili açıklama yapan Sözen, o dönemde gazetelerde çıkan haberlerle perde arkasının farklı olduğunu kaydetti.

Tapınaklar bölgesinin Side Belediyesi'ne tahsisinde eski Kültür ve Turizm Bakanı ve İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay'ın katkısının yüksek olduğunu belirten Sözen, "O dönem gazetelerde yazılanlarla işin perde arkası farklıydı. Her yazılana inanmayalım. Haberin doğruluğunu araştıralım. Gazetelerde çıkan haberlerin doğruluğunu araştıralım ve soruşturalım. Bu haberleri yapanların niyetleri nedir iyi öğrenelim. Soru soralım. Soru sormayan halk, soru sordurmayan bir iktidara sahip olur. Bunun da bedeli ağır olur. " diye konuştu.

Tapınaklar bölgesinin tahsisini doğru bulduklarını anlatan Sözen, "Alanda, yerelde sağlam zemine oturmayan hiç bir şey merkezi idare tarafından yönetilemez. Bu ülke çok büyük. Sorunları da büyük. Yerelde halkın kendi değerlerine sahip çıkması gerekir. Side çok büyük bir değer. Bu değeri koruyacak olanlar da Sidelilerdir. " dedi.

Side'ye saraylar yapılsa da önceliğin tarih bilinci, doğal varlıkları koruma ve çevrenin korunması olması gerektiğinin altını çizen Sözen, şöyle devam etti: "Toprak zayıflar, yeşil solar ve mavi kirlenirse, soluğumuz hava bugün iyi olabilir, gelecekte çocuklarımız için kötü olacaksa sorumluluğumuz gereği düşünmemiz gerekir. Toprağımıza, yeşile ve doğaya sahip çıkmalıyız. Side'yi dünya turizminin merkezine çeksek de önce temiz bir doğa ve kültürel varlıklara sahip çıkma olmalı." CİHAN

Yorumlar