Sorguya gelen müfettiş, gazetecileri görünce 'ziyarete geldim’ dedi

Tüm Türkiye’de özel yurt, dershane ve özel okullara Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) müfettiş baskınları olurken, bir benzeri de bugün Antalya’da yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Sorguya gelen müfettiş, gazetecileri görünce 'ziyarete geldim’ dedi

Tüm Türkiye’de özel yurt, dershane ve özel okullara Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) müfettiş baskınları olurken, bir benzeri de bugün Antalya’da yaşandı. 9-12 yaş grubunun devam ettiği dershanede öğrencileri sorguya alan müfettiş, karşısında gazetecileri görünce “Ben ziyarete geldim” diye kendini savundu.

Antalya’da özel okul ve dershanelere gelen Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin, anket adı altında siyasi içerikli sorularla çocuk yaştaki öğrencileri sorguya çekmesi tepki çekti. Müfettişler, çocukları odalara çağırarak siyasi soruları cevaplamalarını istedi.

İlköğretim öğrencilerinin devam ettiği Antalya Körfez Dershanesi Papatya Şubesi’ne bugün denetim aldı altında gelen müfettiş, çocuklara çeşitli siyasi sorular yöneltti. Dershaneye çocuklarını bırakmak için gelen veliler olaya tepki gösterdi. Karşısında gazetecileri gören müfettiş, kendisini ilginç bir şekilde savundu. ‘Öğrencilere siyasi sorular mı yöneltiyorsunuz?’ şeklindeki soruya “Siz kimsiniz? Benim müfettiş olduğumu nerden biliyorsunuz? Siz yanlış biliyorsunuz, ben buraya ziyarete geldim. Kimliğimi açıklamak zorunda değilim. Röportaj yapmak zorunda değilim, ben devlet memuruyum. Antalya Valiliği’ne giderek bilgileri alabilirsiniz.” şeklinde cevap verdi.

Dershaneye çocuğunu almaya gelen veli Cebrail Özdemir, müfettişlerin geldiğini çocuklardan duyduğunu, çocuklara siyasi soruların yöneltilmesini çok yanlış bulduğunu ifade etti. Siyasi sorular yöneltilmesini hiç kimsenin tasvip etmeyeceğini söyleyen veli Özdemir, “Bizim görüşümüzden olsun olmasın o şekilde siyasi bir baskı yaptırım veya dayatma kimin hoşuna gider ki. Bu hoş olmama ötesinde bir şey. Çocuk imzaladığı kâğıdın ne için imzaladığını bilmiyorsa bunu da bize söylemez.” diye konuştu.
    İsmini belirtmek istemeyen bir başka veli ise çocuklara siyasi sorular yöneltilmesinin doğru olmadığını kaydetti. Veli, “İlkokul ikinci sınıfa giden bir çocuğa ne imzalatılır ki?” ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar