Soner Çetin: En büyük hayalim göl kıyısını güzelleştirmek

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yapıcı eleştirilere ihtiyacı olduğunu belirterek "Basının aydınlatmak kadar uyarı görevi de var." dedi. Çetin, en büyük hayalinin göl kıyısını güzelleştirmek, en önemli projesinin Belediye Evleri’nde...

Google Haberlere Abone ol
Soner Çetin: En büyük hayalim göl kıyısını güzelleştirmek

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yapıcı eleştirilere ihtiyacı olduğunu belirterek "Basının aydınlatmak kadar uyarı görevi de var." dedi. Çetin, en büyük hayalinin göl kıyısını güzelleştirmek, en önemli projesinin Belediye Evleri’nde yeni bir kent kurmak olduğunu söyledi.

    Basın mensuplarıyla iftarda buluşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, gazetelerin yapıcı ve olumlu eleştirilerine ihtiyacı olduğunu ifade ederken “Eleştiren çok az olmuştur ama sitem etmemişimdir.” diye konuştu. Bir soru üzerine en önem verdiği projesiyle hayalini de anlatma fırsatı bulan Çetin, en büyük sorunun işsizlik ve imar olduğunu kaydetti. Çukurova’nın sorunlarının görece daha az olmakla birlikte altyapıdaki ciddi sıkıntıların aşırı yağışlar sırasında ortaya çıktığını belirten Çetin, "ASKİ üzerine düşeni yapmamış." şeklinde konuştu.

    Kendisini İş ve İşçi Bulma Kurumu Müdürü gibi hissetmesine yol açan ciddi bir işsizlik sorunu ile karşılaştığına dikkat çeken Başkan Soner Çetin, "Çukurova Belediyesi’ne 3,5 ay içinde 11 bini aşkın kişi iş için başvurdu, CV bıraktı. Bunların arasında iki üniversite bitireni de var, mastır yapmış olanı da. Benim için ‘Soner Çetin işsizlere isyan etti’ diyenler oldu. Yanlış anlaşılmış. Ben işsizlere değil, işsizliğe, Adana’yı işsizlikte şampiyon yapanlara, kenti bu hale getirenlere isyan ettim, ekmeği için çırpınanlara neden isyan edeyim." ifadelerini kullandı.

    Toplantıda, en büyük hayalinin gölün etrafının çok iyi hale gelmesi olduğunu da ifade eden Başkan Soner Çetin, bir başka soru üzerine de en büyük projesinin 'Son aşamaya geldi' dediği Belediye Evleri projesi olduğunu belirtti. Şehircilik Bakanlığı'nın onayından sonra yıkımlara başlanacağını belirten Başkan Çetin şöyle devam etti: Hedefim 2 yıl içinde ilk parti evleri teslim etmek, 5 yıl içinde de projeyi tamamlamak. Proje tamamlandığında adı da değişecek olan Belediye Evleri’nde kebapçılar, kültür ve barlar adıyla sokaklar oluşturacağız." CİHAN

Yorumlar