Son umudu Antalya’da bypass ameliyatı oldu, şimdi karaciğer nakli bekliyor

Antalya’da açık kalp ameliyatı (bypass) olan 66 yaşındaki hasta, şimdide karaciğer nakli olmak için sıra bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Son umudu Antalya’da bypass ameliyatı oldu, şimdi karaciğer nakli bekliyor

Antalya’da açık kalp ameliyatı (bypass) olan 66 yaşındaki hasta, şimdide karaciğer nakli olmak için sıra bekliyor.

Yaklaşık 2 ay önce yaşadığı sıkıntılar nedeniyle hastaneye başvuran ve yapılan tetkiklerin sonucunda karaciğerinde yetmezlik saptanan Ali İhsan Sırlı’nın aynı zamanda koroner arter hastası olduğu ortaya çıktı. Karaciğer nakline aday olan Sırlı, son derece riskli olan koroner bypass ameliyatını başarıyla atlattı. Sırlı, olduğu başarılı bypass ameliyatının ardından karaciğer nakline hazırlanıyor.
Medical Park Antalya Kalp Hastanesi’nde olduğu açık kalp ameliyatıyla yaşadığı sıkıntıların birçoğunu geride bırakan Ali İhsan Sırlı, sırada uygun görülmesi durumunda kızından alacağı karaciğer naklini beklediğini söyledi.

4 yıl önce kalp krizi geçirdiğini söyleyen Ali İhsan Sırlı, “Yaklaşık 2 ay önce de mide kanaması geçirdiğim için hastaneye başvurdum. Hastanede, hemen müdahale edildi. Yapılan tetkiklerde ileri derecede karaciğer yetmezliğimin olduğu ortaya çıktı. Aslında çok da iyi bir grafik çizilmedi benim için. Umudum kalmamıştı.” dedi.
Antalya’ya son umut olarak geldiğini söyleyen Ali İhsan Sırlı, “Çok halsizdim. Çok sıkıntılar yaşadım. Ama Antalya’ya geldiğimden itibaren 5 gün içerisinde kendimi çelik gibi hissettim. Antalya, bana yeni bir umut verdi. Ailece son zor günler yaşadık. Doktorlar ameliyatın riskini bana anlattı ama her şeye rağmen olmaya karar verdim. Bu ameliyatın ardından tetkiklerin sonucuna göre karaciğer nakli olacağım. Kızım bana karaciğerini verecek.” diye konuştu.

İLK ÖNCE BYPASS KARARI VERİLDİ
Yapılan tetkiklerde karaciğer sirozu tanısı konulduğunu söyleyen Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, yapılan tetkikler sonucunda hastanın kalp-damar darlığından şüphelendiklerini yapılan anjiyografi sonrası bypass kararı aldıklarını açıkladı.

CİHAN

Yorumlar