Son şoför kafilesi de karşılandı

IŞİD tarafından kaçırıldıktan sonra dün serbest bırakılan Türk şoförlerin son kafilesi de Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Doruklu köyünde ailelerine kavuştu. Irak'ın Musul kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Son şoför kafilesi de karşılandı

IŞİD tarafından kaçırıldıktan sonra dün serbest bırakılan Türk şoförlerin son kafilesi de Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Doruklu köyünde ailelerine kavuştu.

Irak'ın Musul kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından 23 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan 4 şoför daha Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Doruklu köyünde sevinç gösterileriyle karşılandı. Havayolu ile Erbil'den Şanlıurfa'ya inen şoförler, Şanlurfa’daki işlemlerden sonra Doruklu köyüne karayoluyla sahur vaktinde ulaştı. Köy meydanında hazırlık yapan ve yöresel müzikler eşliğinde eğlenen aileler ve köylüler, şoförleri kaleşnikof, havai fişek ve zılgıtlar eşliğinde sevgi gösterileriyle karşıladı. Uzun süre omuzlarda taşınan şoförlerle kucaklaşmak için kalabalık nedeniyle aileler zor anlar yaşadı. Sevenlerinin omuzlarına alınan şoförlerle kucaklaşmak için akrabalar kuyruğa girdi.

"BİZİM İÇİN BAYRAM OLDU"

Serbest bırakılan şoförlerden Ramazan Şimşek, "23 gün tutuklu kaldığımız yerde herhangi bir şiddet görmedik. Şirketin bazı borçlarından dolayı tutulduğumuzu biliyorduk. Tutulduğumuz süre zarfında bir sıkıntımız yoktu. Normal bir tutuklu gibiydik. Etrafımızda dolanıyorlardı. Onların alacağına karşılık olarak araçlarımıza el konuldu. Normal bir şekilde serbest bırakıldık. Herhangi bir saldırıya ve kötü muameleye maruz kalmadık. Serbest kalmamıza sebep olan bürokratlara, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir insan suçsuz olduğu için serbest kalma şansı vardır. Biz de buna inandık ve serbest kaldık. Serbest kaldığımız için mutluyuz görüyorsunuz geniş bir aşirete sahip olduğumuz için ailemiz ve herkes çok mutlu. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizim için bayram oldu. Serbest kalmamıza sebep olan bürokratlara, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"EKMEK PARASINDAN DOLAYI ŞOFÖRLÜĞE DEVAM EDECEĞİZ"

Ekmek parasından dolayı mecburen tekrar şoförlüğe devam edeceklerini ifade eden Selahattin Karakan, dinlendikten sonra tekrar kamyon şoförlüğüne devam edeceklerini ancak kaçırıldıkları yere tekrar gitmeyi düşünmediklerini söyledi. Kaçırılan ağabeyi Servet Karakan da ailelerinin ve sevdiklerinin hayaliyle kavuşmayı beklediklerini ifade etti. Karakan, “Ailemize sevdiklerimize ve akrabalarımıza kavuştuk. Allah'tan bunu diliyorduk. Bu da gerçekleşti. Çok mutluyuz. Orada oruç tutamıyorduk. 50 derece sıcaklığın altında oruç tutmak imkansızdı. Onların gözünde oruçluyduk ama tutamadık. Orada ayrıca yemek sıkıntısı vardı. Yemek verdiklerinde de boğazımızdan geçmiyordu. Aklımız hep ailemizdeydi” diye konuştu.

"ALTIN GETİRSELER ARTIK TEHLİKELİ YERLERE GÖNDERMEM"

İlk günden beri ümitlerini hiç yitirmediklerini ve iki oğluna kavuşmanın sevincini kelimelerle ifade edemediğini aktaran baba Selim Karakan, "Bu gece bizim için en güzel gece. Çocuklarıma kavuştum. İlk günden beri umudumu hiç kaybetmedim. Allah'tan umut kesilmez. Çocuklarımı tekrar şoförlük yapmasına izin vereceğim ama tehlikeli bölgelere göndermem. Bir kere oluyor işte. İlk defa tankerle gitmişlerdi. Ama artık isterse altın getirsinler böyle yerlere göndermem” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar