Son iki günde 12 asker şehit oldu

Son günlerde saldırılarını iyice arttıran PKK, bugün de Ordu ve Hakkari'de iki ayrı saldırı düzenledi. İki saldırıda şehit düşenlerin sayısı 4 oldu. Dün de 8 asker şehit olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Son iki günde 12 asker şehit oldu
Darbe girişimi sırasında saldırılarını azaltan ancak girişimin başarısız olmasından saldırıların attıran PKK, bugün iki şehirde kanlı saldırılar düzenlendi. Saldırılardan ilki Ordu'nun Mesudiye ilçesinde gerçekleşti. Buradaki saldırıda 3 asker şehit düştü. PKK'nın ikinci kanlı saldırısı ise Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde gerçekleşti. Buradaki saldırıda ise bir asker şehit düştü. 

Bugün sabah saatlerinde Ordu’nun Mesudiye ilçesinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Topçam Mahallesi mevkisinde 5 kişilik terör örgütü mensubunun görüntüsünün alınması üzerine operasyon başlatıldı. Operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında sıcak çatışma yaşandı. Çalışmada ilk belirlemelere göre 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

İLK RESMİ AÇIKLAMA VALİLİKTEN

Saldırıdan sonra ilk resmi açıklama Ordu Valiliği'nden  geldi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu yaptığı açıklamada, "Mesudiye Topçam mevkisinde ihbar üzerine operasyon yürüten güvenlik güçlerimize bölücü terör örgütü mensuplarınca ateş açıldı. Olayda 3 güvenlik görevlimiz şehit oldu, 2 askerimiz yaralandı. Yaralı askerlerden biri Gölköy Devlet Hastanesi’ne, diğeri ise Ordu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı” dedi. Çatışma bölgesine takviye ekiplerin sevk edildiği belirtildi.

ÖĞLE YEMEK MOLASI SIRASINDA SALDIRDILAR

Öte yandan Ordu'daki saldırıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Ordu'nun Mesudiye ilçesinde meydana gelen, 3 askerin şehit düştüğü, 2 askerin yaralandığı silahlı saldırının, bölgede arama faaliyeti yürüten ekiplerin öğlen yemeği molası sırasında meydana geldiği bildirildi.

Dün bölgede terör örgütünün geçiş yapabileceği ihbarı üzerine askeri birlikler, Mesudiye ilçesinde Topçam Karakolu'nun bulunduğu Güzelce Mahallesi'nde arama faaliyeti başlattı.

 Bölgede arama faaliyetlerini bugün de sürdüren ekiplere, öğlen yemeği molası verdikleri sırada ormanlık alandan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışma sonucu 3 asker olay yerinde şehit oldu, yaralanan 2 asker ise Ordu Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Şehit 3 askerin cenazeleri Gölköy Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı, cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesi devam ediyor.

Bu sırada olay yerine takviye amacıyla gelen kobra tipi zırhlı araç devrildi. Yaralananın olmadığı kazada araç, iş makinesi ve çekici yardımıyla kaldırıldı.

Bölgeye çok sayıda komando birliği de sevk edildi. Bölge halkı, arazi taramasında askerlere yardımcı oluyor.

Öte yandan, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Devlet Hastanesine gelerek hastane yetkililerinden yaralı askerlerin durumu hakkında bilgi aldı.

Bu arada, çok sayıda vatandaş, yaralı askerler için kan bağışında bulunmak amacıyla hastaneye başvurdu. Bunun üzerine Ordu Valiliği yayımladığı mesajda, "Mesudiye Topçam'da meydana gelen çatışmada yaralanan ve hastanede tedavi görmekte olan askerlerimize vatandaşlarımız kan bağışında bulunmak için hastaneye akın etmektedir. Yaralı askerlerimizin kan ihtiyacı olmamakla birlikte vatandaşlarımız Kızılay'a her zaman kan bağışında bulunabilir." ifadesine yer verdi.
 
İKİNCİ SALDIRI HABERİ İSE ŞEMDİNLİ'DEN GELDİ


Ordu'dan sonra ikinci saldırı haberi ise Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Alınan bilgiye göre, Altınsu köyünün İncesu mezrasında operasyon düzenleyen güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü PKK mensupları arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Yaralı askerler, Şemdinli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Bölgede süren operasyon nedeniyle Yüksekova-Şemdinli karayolu trafiğe kapatıldı. Kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ÇUKURCA ŞEHİTLERİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hakkari'de dün de Çukurca ilçesinde bir saldırı gerçekleşmişti. Buradaki saldırıda 8 asker şehit düşmüş, 25 asker de yaralanmıştı. Çukurca'da dün gerçekleşen saldırıda şehit düşen askerler bugün son yolculuklarına uğurlandılar. 

HAKKARİ ŞEHİDİNİN BABA EVİNDE BÜYÜK ÜZÜNTÜ

Öte yandan dün Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Hamdi Karagöz'ün Konya'daki baba ocağında üzüntü hakim. 

Karagöz'ün şehadet haberi, Akören ilçesindeki Kayasu Mahallesi'nde yaşayan babası Kadir ile annesi Kezban Karagöz'e askeri yetkililer tarafından verildi.

Haberi alan Karagöz ailesi, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin babaevinin önüne çok sayıda Türk bayrağı asıldı. Komşuları ve akrabaları taziye için şehidin baba ocağına geldi.

Evli ve bir kız babası Karagöz'ün yaklaşık 7 yıl önce göreve başladığı, şehidin cenazesinin yarın öğlen namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

SAKARYA'DA ŞEHİT UĞURLAMA TÖRENİ

Çukurca'da dün PKK'lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş, Sakarya'nın Karasu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Saldırıda hayatını kaybeden 24 yaşındaki şehit Keleş'in naaşı, dün gece getirildiği Tepetarla Mahallesi'ndeki babaevinden alınarak Tepetarla Camisine getirildi.

Sakarya'daki şehit uğurlama törenine, şehidin ailesi, yakınları, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, AK Parti Sakarya milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Recep Uncuoğlu, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ile polisler, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Törende taziyeleri kabul eden şehidin yakınları, Keleş'in Türk bayrağıyla örtülü tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti.
Sakarya Müftüsü İlyas Serenli'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Çelik'in naaşı, Tepetarla Mezarlığında toprağa verildi.

Yorumlar