"Son gelişmeler, Hizmet Hareketi'nin dünya çapında tanınmasına katkı sağladı"

Senegal’in önde gelen medya kuruluşlarından Le Quotidien Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Madiambal Diagne, son dönemde Türk hükümeti ile Hizmet Hareketi arasında yaşanan gerilimin bu hareketin dünya çapında, daha geniş manada tanınmasına vesile olduğunu i.

Google Haberlere Abone ol
"Son gelişmeler, Hizmet Hareketi'nin dünya çapında tanınmasına katkı sağladı"

Senegal’in önde gelen medya kuruluşlarından Le Quotidien Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Madiambal Diagne, son dönemde Türk hükümeti ile Hizmet Hareketi arasında yaşanan gerilimin bu hareketin dünya çapında, daha geniş manada tanınmasına vesile olduğunu ifade etti.

Hizmet Hareketi’ni daha yakından tanımak amacıyla geldiği İstanbul’da Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Senegalli gazeteci, "Aslında bu son yaşananların Hizmet için yararlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü dünya, Hizmet Hareketi’ni daha da yakından tanıma fırsatı buldu. Baskı gibi görünen girişimler hareketin duyulmasında adeta güç ve enerji oldu; insanlığın bu hizmeti tanımasına vesile oldu." diye konuştu.

GAZETESİNDE HİZMETE ÖZEL KÖŞE AÇTI

Fethullah Gülen Hocaefendi’yi, bazı arkadaşlarının aracılığıyla tanıdığını söyleyen Diagne, "Hizmet Hareketi’ni tanıdıkça yapılan gayretleri daha iyi anladım ve bu hizmetlerin insanlık adına ne denli gerekli olduğunu çok iyi kavradım." dedi.

Şahit oldukları karşısında ilgisiz kalamayan Diagne,"Arkadaşlarıma danışıp, 'Bu değerli fikir ve düşünceleri neden gazetemizde yayımlamayalım?' dedim. Bunun üzerine gazetemizde haftada bir bu hizmetleri yansıtan bir köşe açtık. Bence Hocaefendi’nin görüş ve düşüncelerini sadece bir yerde bırakmamak gerekiyor. Dünyadaki tüm insanların bu düşüncelere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hizmet Hareketi tanıdıkça bende daha farklı bir heyecan oluşturdu. Hizmeti ve Hocaefendi’yi daha kapsamlı tanımaya ve öğrenmeye karar verdim." diye konuştu.

BU OKULLARA İHTİYACIMIZ VARDI

Çocuklarının Senegal'de açılan Türk okullarında okuduğunu hatırlatan Diagne, Senagal halkı olarak zaten bu okullara ihtiyaçları olduğuna vurgu yaptı. Senegalli gazeteci, "Çocuklarımızı bu okullara vermemizin amacı sadece çocuklarımızın eğitimde başarılı olması değildir. Aynı zamanda çocuklarımızın ahlaklı, devletine ve milletine faydalı kişiler olmasını istiyoruz. İşte, bu okullar bunu yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

OKUL DEMEK, İNSAN İNŞA ETMEK DEMEKTİR

Ülkedeki Türk eğitim müesseselerinde görev yapan Türk öğretmenlerinin Senegal'de sonsuza kadar kalma düşüncelerinin olmadığına da dikkat çeken Diagne, "Gün gelecek Türk arkadaşlar ülkelerine dönmek isteyeceklerdir. Okul demek, insan inşa etmek demektir. Siz insan inşa ediyorsunuz. Doğal olarak verdiğiniz fikirler, koyduğunuz düşünceler, bıraktığınız hayat stili devam edecektir. Bir gün dikilen binalar yıkılsa bile inşa ettiğiniz insanlar yaşamaya devam edecektir." diye konuştu.





CİHAN

Yorumlar